Tips tegen mieren in huis

Tips tegen mieren in huis

Mieren zijn nuttige beestjes voor de natuur, maar thuis wil je ze het liefst niet hebben. Maar voordat je ze voor altijd uit de buurt van je huis wil bestrijden, bedenk wel dat het harde werkers voor in je tuin zijn. Zo eten deze werkers bijvoorbeeld andere schadelijke insecten op en zorgen zij ervoor dat de zaden goed verspreid worden.  

Maar laten we eerlijk zijn: mieren in je huis is geen prettig gevoel. Want als het mierenleger eenmaal in je huis is, lopen ze overal. Ze besmetten het eten met de nare virussen en bacteriën die ze met zich meenemen. Ben jij helemaal klaar met de kolonie in je huis? Lees dan in deze blog hoe je van ze afkomt.  

Tip 1: Zorg dat jouw huis geen voedselbron is voor mieren.

Ruim etensresten en kruimels direct op. Bewaar het eten goed afgesloten. Gebruik hiervoor bakjes en zakafsluiters. Zorg daarnaast ook dat vooral zoetigheden goed verborgen worden. Want mieren gaan al op kleine druppels en kruimels af. 

Tip 2: Zet de mieren op verkeerde spoor.

Hoe komt het toch elke keer dat de mieren hun hele kolonie met zich mee nemen? Dit is makkelijk te verklaren. Wanneer een mier een feestmaal ontdekt, laat hij een spoor met geurstof achter. Dit spoor volgen andere mieren en zo heb je de hele bende van ellende in huis. Er zijn een hoop dingen die je kunt inzetten om dit spoor te verstoren, zoals een ruikend kruid en komkommerschijfjes. Plant bloemen zoals afrikaantje, lavendel en munt in je tuin en zorg hiermee dat ze in de war raken.

Tip 3: Minder tegels, minder mieren.

Mieren zijn gek op tegels. Het biedt namelijk veiligheid en warmte in de zomer. Wil je dus minder mieren? Zorg dan voor minder tegels in je tuin. Eurofleur houdt van groen, dus voor ons is het de favoriete oplossing. Door de tegels weg te halen, zullen de mieren dus ook verhuizen. Maar wil jij je tuin liever niet met groen vervangen? Dan zijn er nog andere tuin bodembedekkingen die voor jou de oplossing kunnen zijn.

Tip 4: Bestrijd met azijn

Een hulpmiddel tegen mieren is een mengsel met water en azijn. Vul een spuit met dit tovermiddel en spuit het op de plekken waar je de mieren vaak ziet. Het zal de mierenplaag niet snel oplossen, maar je vermindert ze wel.

Tip 5: Chemische middelen

Met deze middelen bestrijd je veilig de mierenkolonie.

HGX mierenlokdoos

ECOstyle MierenPoeder

Pokon Tegen Mieren Korrels

ECOstyle MierenSpray


Kom langs bij Eurofleur

Voor meer tips ben je welkom bij ons in het tuincentrum. Onze medewerkers denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keus. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan de producten via onze website. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures