DIY: houten trellis

DIY: houten trellis

Heb jij nog een mooie lege muur of een schutting in de tuin? Maak dan je eigen houten trellis om de muren op te fleuren met een prachtige clematis.  Met de zelfgemaakte trellis stimuleer je jouw planten met een mooie groei. Maar het hangt ook mooi zonder planten. Aan de voet van de latwerk kun je ook kamperfoelie, Oost-Indische kers of een andere favoriete plant plaatsen.

Krijg jij al kriebels om creatief aan de slag te gaan? Dan is dit wat je nodig hebt om jouw clematis of andere klimplanten mooi aan de muur te laten klimmen:

  • 10 stevige houten stokken 6070 cm
  • 15 m sterk touw
  • Een schaar
  • Een pin of een haak
  • Fleurig klimplant

Ready? Laten we dan snel beginnen.

Stap 1

Timmer de haak stevig aan je muur of de schutting. Hang er vervolgens zes stukken touw van 2,50 m aan de haak.

Stap 2

Pak de houten stok en bindt het vast aan de twee uiterste touwen. Dit doe je door lussen te maken in de touwen en het aan de uiteinden van de stok te binden. Herhaal deze stap bij de overige stokken en houdt rekening met de afstand. Wij adviseren om 20 cm tussen de stokken aan te houden voor een mooi resultaat.

Stap 3

Laat de andere 4 touwen mooi over de houten stokken bungelen. Dit zorgt ervoor dat de clematis veel handvaten heeft om stevig en mooi te groeien. Daarnaast geeft het ook extra charme aan de trellis.

Stap 4

Installeer aan de voet van het latwerk je klimplant naar keuze en leidt de eerste stelen op het latwerk. Een tipje van de sluier: voor een geheel plaatje, plant jouw klimplant in een gezellige mand en plant er ook nog wat verse kruiden zoals krulpeterselie bij. Het eindresultaat zal al het aandacht trekken.

Ga jij ook aan de slag?

Heb jij onze DIY nagemaakt? Stuur het dan naar ons op of tag ons in de socials! Wij zijn benieuwd naar de resultaten. Zien we jou binnenkort bij ons Tuincentrum Eurofleur?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Vacatures