DIY: houten trellis

DIY: houten trellis

Heb jij nog een mooie lege muur of een schutting in de tuin? Maak dan je eigen houten trellis om de muren op te fleuren met een prachtige clematis.  Met de zelfgemaakte trellis stimuleer je jouw planten met een mooie groei. Maar het hangt ook mooi zonder planten. Aan de voet van de latwerk kun je ook kamperfoelie, Oost-Indische kers of een andere favoriete plant plaatsen.

Krijg jij al kriebels om creatief aan de slag te gaan? Dan is dit wat je nodig hebt om jouw clematis of andere klimplanten mooi aan de muur te laten klimmen:

  • 10 stevige houten stokken 6070 cm
  • 15 m sterk touw
  • Een schaar
  • Een pin of een haak
  • Fleurig klimplant

Ready? Laten we dan snel beginnen.

Stap 1

Timmer de haak stevig aan je muur of de schutting. Hang er vervolgens zes stukken touw van 2,50 m aan de haak.

Stap 2

Pak de houten stok en bindt het vast aan de twee uiterste touwen. Dit doe je door lussen te maken in de touwen en het aan de uiteinden van de stok te binden. Herhaal deze stap bij de overige stokken en houdt rekening met de afstand. Wij adviseren om 20 cm tussen de stokken aan te houden voor een mooi resultaat.

Stap 3

Laat de andere 4 touwen mooi over de houten stokken bungelen. Dit zorgt ervoor dat de clematis veel handvaten heeft om stevig en mooi te groeien. Daarnaast geeft het ook extra charme aan de trellis.

Stap 4

Installeer aan de voet van het latwerk je klimplant naar keuze en leidt de eerste stelen op het latwerk. Een tipje van de sluier: voor een geheel plaatje, plant jouw klimplant in een gezellige mand en plant er ook nog wat verse kruiden zoals krulpeterselie bij. Het eindresultaat zal al het aandacht trekken.

Ga jij ook aan de slag?

Heb jij onze DIY nagemaakt? Stuur het dan naar ons op of tag ons in de socials! Wij zijn benieuwd naar de resultaten. Zien we jou binnenkort bij ons Tuincentrum Eurofleur?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures