DIY: houten trellis

DIY: houten trellis

Heb jij nog een mooie lege muur of een schutting in de tuin? Maak dan je eigen houten trellis om de muren op te fleuren met een prachtige clematis.  Met de zelfgemaakte trellis stimuleer je jouw planten met een mooie groei. Maar het hangt ook mooi zonder planten. Aan de voet van de latwerk kun je ook kamperfoelie, Oost-Indische kers of een andere favoriete plant plaatsen.

Krijg jij al kriebels om creatief aan de slag te gaan? Dan is dit wat je nodig hebt om jouw clematis of andere klimplanten mooi aan de muur te laten klimmen:

  • 10 stevige houten stokken 6070 cm
  • 15 m sterk touw
  • Een schaar
  • Een pin of een haak
  • Fleurig klimplant

Ready? Laten we dan snel beginnen.

Stap 1

Timmer de haak stevig aan je muur of de schutting. Hang er vervolgens zes stukken touw van 2,50 m aan de haak.

Stap 2

Pak de houten stok en bindt het vast aan de twee uiterste touwen. Dit doe je door lussen te maken in de touwen en het aan de uiteinden van de stok te binden. Herhaal deze stap bij de overige stokken en houdt rekening met de afstand. Wij adviseren om 20 cm tussen de stokken aan te houden voor een mooi resultaat.

Stap 3

Laat de andere 4 touwen mooi over de houten stokken bungelen. Dit zorgt ervoor dat de clematis veel handvaten heeft om stevig en mooi te groeien. Daarnaast geeft het ook extra charme aan de trellis.

Stap 4

Installeer aan de voet van het latwerk je klimplant naar keuze en leidt de eerste stelen op het latwerk. Een tipje van de sluier: voor een geheel plaatje, plant jouw klimplant in een gezellige mand en plant er ook nog wat verse kruiden zoals krulpeterselie bij. Het eindresultaat zal al het aandacht trekken.

Ga jij ook aan de slag?

Heb jij onze DIY nagemaakt? Stuur het dan naar ons op of tag ons in de socials! Wij zijn benieuwd naar de resultaten. Zien we jou binnenkort bij ons Tuincentrum Eurofleur?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures