Zo help jij je tuin tijdens de hete dagen

Tags:
Zo help jij je tuin tijdens de hete dagen

Heb jij het ook al gemerkt? Het tropisch seizoen is in Nederland van start gegaan! Het weer zal de aankomende tijd warm en droog blijven. Maar wat betekent dat voor je tuin? Tijdens deze hete dagen heeft je tuin extra verzorging en hulp van je nodig.

Droog en warm weer betekent kans op uitdroging en verbranding van planten. Wil jij dit in je eigen tuin voorkomen? Neem nu de touwtjes van het weer in eigen handen. Met Eurofleur sta je hier niet alleen voor. Lucky you! Wij hebben de beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Benieuwd hoe jij je tuin deze zomer kan redden? Lees dan vooral verder.

Tips & Tricks

  1. Geef je planten vroeg in de ochtend of laat in de avond water. Zo nemen de planten het beste het water op en verdampt het water minder snel.
  2. Richt het water vooral op de aarde bij het geven van water. Zo verspil je zo min mogelijk water en krijgen de planten water op de juiste plek. 
  3. Bereik dieper gelegen wortels met het water. Geef je planten enkele keren per week extra water, in plaats van iedere dag een beetje. Zo hebben je planten meer overlevingskans.
  4. Zelfs bij de buren zal het gras niet groener zijn. Dat komt doordat de grasmat in de periode van hitte in een overlevingsmodus gaat. Hierdoor wordt het geler en droger. Maar maak je geen zorgen! Want dit betekent niet dat je gras aan het vergaan is. Onder de grond is het gras nog levend en het maakt weer nieuwe groene sprietjes aan zodra er wat nieuwe regenbuien vallen. Maar voor nu: bespaar je water, want je gras heeft het niet per sé nodig.
  5. Met water geven aan je planten spoel je ook belangrijke voedingsstoffen weg. Geef daarom extra voeding aan je planten. Je zomerbloeiers zullen hun dankbaarheid tonen met nog meer mooie bloemen!
  6. Zet je planten in potten bij elkaar in de schaduw. Dek de grond in potten af met grind of boomschors, waardoor het water langzaam zal verdampen. Zo overleven jouw planten in potten de zomer.
  7. Natuurlijke schaduwmakers, zoals bomen en hagen. De schaduw is je beste vriend in de zomerperiode en beschermt je tuinplanten tegen verbranding.

Hoe gaat het met jouw tuin?

Kom snel langs bij Eurofleur en haal alles in huis om je tuin te beschermen tegen de hitte. Heb je vragen of advies nodig? Onze medewerkers staan je met vol enthousiasme te woord. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze webshop. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures