Zo help jij je tuin tijdens de hete dagen

Tags:
Zo help jij je tuin tijdens de hete dagen

Heb jij het ook al gemerkt? Het tropisch seizoen is in Nederland van start gegaan! Het weer zal de aankomende tijd warm en droog blijven. Maar wat betekent dat voor je tuin? Tijdens deze hete dagen heeft je tuin extra verzorging en hulp van je nodig.

Droog en warm weer betekent kans op uitdroging en verbranding van planten. Wil jij dit in je eigen tuin voorkomen? Neem nu de touwtjes van het weer in eigen handen. Met Eurofleur sta je hier niet alleen voor. Lucky you! Wij hebben de beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Benieuwd hoe jij je tuin deze zomer kan redden? Lees dan vooral verder.

Tips & Tricks

  1. Geef je planten vroeg in de ochtend of laat in de avond water. Zo nemen de planten het beste het water op en verdampt het water minder snel.
  2. Richt het water vooral op de aarde bij het geven van water. Zo verspil je zo min mogelijk water en krijgen de planten water op de juiste plek. 
  3. Bereik dieper gelegen wortels met het water. Geef je planten enkele keren per week extra water, in plaats van iedere dag een beetje. Zo hebben je planten meer overlevingskans.
  4. Zelfs bij de buren zal het gras niet groener zijn. Dat komt doordat de grasmat in de periode van hitte in een overlevingsmodus gaat. Hierdoor wordt het geler en droger. Maar maak je geen zorgen! Want dit betekent niet dat je gras aan het vergaan is. Onder de grond is het gras nog levend en het maakt weer nieuwe groene sprietjes aan zodra er wat nieuwe regenbuien vallen. Maar voor nu: bespaar je water, want je gras heeft het niet per sé nodig.
  5. Met water geven aan je planten spoel je ook belangrijke voedingsstoffen weg. Geef daarom extra voeding aan je planten. Je zomerbloeiers zullen hun dankbaarheid tonen met nog meer mooie bloemen!
  6. Zet je planten in potten bij elkaar in de schaduw. Dek de grond in potten af met grind of boomschors, waardoor het water langzaam zal verdampen. Zo overleven jouw planten in potten de zomer.
  7. Natuurlijke schaduwmakers, zoals bomen en hagen. De schaduw is je beste vriend in de zomerperiode en beschermt je tuinplanten tegen verbranding.

Hoe gaat het met jouw tuin?

Kom snel langs bij Eurofleur en haal alles in huis om je tuin te beschermen tegen de hitte. Heb je vragen of advies nodig? Onze medewerkers staan je met vol enthousiasme te woord. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze webshop. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures