Tuin in de spotlights! 5x tips voor tuinverlichting

Tuin in de spotlights! 5x tips voor tuinverlichting

Tuinverlichting laat je tuin niet alleen letterlijk en figuurlijk stralen; het is ook nog eens een praktische toevoeging! Je geniet immers meer van je buitenplek als je je er veilig voelt en zonder struikelen de schuurdeur bereikt. Tuinlampen kunnen planten aan het licht brengen, een terras of pad uitlichten of op een schutting voor een fijne sfeer zorgen. Met de juiste buitenverlichting maak je de tuin dus helemaal af. Daarom geven wij je graag 5 tips die je helpen een lichie op de tuin te schijnen!

Maak een verlichtingsplan!

Tuinverlichting versterkt op esthetisch vlak de nuances van je tuin. Alle tuinen, hoe groot of klein dan ook, hebben verschillende kenmerken die het verdienen om letterlijk te worden uitgelicht. Een buitenplek is daarom pas 'goed' verlicht als al deze kenmerkende aspecten mee worden genomen in het plan. Verlichting is een aanvulling op jouw tuinontwerp, zodat je niet alleen langer, maar ook meer van je tuin kunt genieten. Gelukkig is er anno nu tuinverlichting in allerlei soorten en maten. Zo zijn er spots, designlampen, lichtsnoeren, hanglampen, solarverlichting, wandlampen en noem het maar op. Heb je een specifieke wens voor je tuin op het gebied van verlichting, maar vind je het lastig om een keuze tussen al die verschillende lampen te maken? Onze medewerkers staan voor je klaar!

Tuinverlichting

 

Waar moet je op letten bij je keuzen?

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe tuin of wil je je huidige tuin eens goed onder handen nemen? We geven je graag een aantal tips die je voor- of achtertuin een flitsende start bezorgen!

  1. Vind je het lastig te bedenken welke plekken in de tuin wel een lamp kunnen gebruiken? Zet dan eens in de avond een aantal kaarsjes of waxinelichtjes op batterijen op de plekken waarvan jij denkt dat ze wel wat licht kunnen gebruiken. Zo zie je direct wat licht met die plekken doet.

  2. Wil je dat jouw tuin optisch groter lijkt? Zet dan een lichtbron aan het einde van je tuin. Zie het als een soort spiegel! 

  3. Heb je een goeie band met de buren? Houd dat dan ook zo. Het is vervelend wanneer buren last hebben van jouw verlichting en dus is het goed om niet te felle lampen te gebruiken. Zorg ook dat spots niet hun tuin in schijnen.

  4. Bij bomen of een vrijstaande heester is een grondspot helemaal op zijn plek. Kies jouw favoriete solitaire beplanting uit en zet die boom eens goed in de kijker.

  5. Verdeel de verlichting in verschillende 'zones'. Zo heb je bijvoorbeeld een zone met sfeerverlichting bij het terras en een zone met functionele verlichting bij de schuur. Sluit elke zone apart aan, zodat je gemakkelijk bijvoorbeeld alleen sfeerverlichting aan kunt zetten.

Blog: milieuvriendelijke tuinverlichting

 

Buitenverlichting kopen? Je doet het bij tuincentrum Eurofleur

In ons (online) assortiment vind je onder andere de verlichting van Garden Lights. Dit merk bied je alleen de allerbeste spots, wandlampen, solarverlichting en meer. Maak van je tuin een tweede woonkamer! Kom langs bij Eurofleur in Leusden en laat je inspireren én adviseren door onze medewerkers. Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden en je adviseren over het soort verlichting dat past bij jouw smaak en tuinplan.

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures