Tijd voor bloembollen!

Tijd voor bloembollen!

Het lijkt misschien wat vroeg, maar als het op voorjaarsbollen aankomt is het zaak nu al over jouw lentetuin na te denken. Wil jij komend voorjaar van de meest prachtige bloeiers genieten? Dan moet je na de zomer aan de slag met bloembollen! De bollen van de kleurrijke narcis, Allium (sierui) of krokus kunnen immers al in september de grond in. Wacht dus niet te lang en ga nu al uit je bol met onze bloembollen. Kom langs in Leusden om bij Eurofleur de meest fleurige bloemen uit te zoeken. Wacht niet te lang, voor je het weet kunnen ze grond niet meer in...

Bloembollen kopen

 


Nu planten, in het voorjaar genieten

Tuinieren betekent soms vooruit plannen en dat is in het geval van bloembollen zeker het geval. Het begin van het najaar is het perfecte moment om aan te planten. Dan hebben we het niet alleen over bomen en heesters, maar ook over bloembollen. Door het nog relatief warme, maar toch ook al flink natte oventje waarin de bollen terecht komen, kunnen ze een flinke kickstart maken. Hierdoor heb je al vroeg in het seizoen plezier van kleurrijke bloeiers. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je voorjaarsbloeiende bollen moet planten voordat de grond bevroren is. Kou vinden ze echter geen probleem en hebben ze zelfs nodig. Door ze bloot te stellen aan koude temperaturen zullen ze sterker worden en hun winterslaap doorbreken.

Iedereen kan bollen planten!

Bollen planten is niet moeilijk. Daarom is het ook een leuk klusje om te doen met het hele gezin. Kinderen vinden het veel leuker om over de natuur te leren wanneer je ze een praktisch voorbeeld kan geven. Laat je kleine zelf een bloembol uitkiezen en stop deze bijvoorbeeld in een zelf geschilderde bloempot. Eerlijk is eerlijk, het geduld wordt wel wat op de proef gesteld, maar je zoon en/of dochter zal zo vlak na de winter worden verrast door zijn of haar eigen natuurprojectje. Geloof ons maar dat ze dit elk jaar willen doen. Vergeet dus straks in het voorjaar ook niet een aantal mooie zomerbloeiende bollen in huis te halen.

Bloembollen planten in het najaar | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Hoe voorjaarsbloeiende bollen planten?

Voorjaarsbloeiende bloembollen planten is dus kinderspel, al zijn er toch een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden:

  • Plant de bollen drie keer in een gat zo diep als dat ze groot zijn.
  • Plaats de bollen in het gat met hun 'neus' naar boven gericht.
  • Plant ze niet te dicht op elkaar; ze hebben graag wat ruimte. Denk aan ongeveer 10 á 15 centimeter.
  • Geef je bollen regelmatig water, maar doe dit vooral bij langdurig droog weer. Natte voeten vinden ze maar niks.

Voorjaarsbollen kopen bij tuincentrum Eurofleur

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een ruim assortiment voorjaarsbloeiende bloembollen. Of je nu houdt van een mix die bijen en vlinders aantrekt, van felgekleurde tulpen, klassieke gele narcissen of felblauwe hyacinten; bij ons ben je aan het juiste adres voor allerlei bollen beauties. Je plant de bollen gemakkelijk in de border of een aantal leuke bloempotten. Check altijd de instructies op de verpakking van de specifieke bol, zodat er niks mis kan gaan. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of breng ons eens een bezoekje!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Vacatures