Heerlijk herfstboeket: onze 3 favoriete herfstbloemen

Tags:
Heerlijk herfstboeket: onze 3 favoriete herfstbloemen

Dag zonnige zomer, hallo gure herfst! Okay, dat klinkt minder gezellig dan we bedoelen. Herfst is immers een prachtig seizoen! We zoeken met z’n allen weer die gezelligheid binnenshuis op en kleden om die reden onze woning helemaal gezellig aan. Ook buiten gebeuren er prachtige dingen, zoals bladeren die langzaam verkleuren in een soort vuurzee van prachtige oranje, rode en gele tinten. Haal het beste van buiten naar binnen met een mooi herfstboeket! Bij Eurofleur vind je allerlei toffe boeketten en losse snijbloemen waarmee je die prachtige herfstkleuren laat shinen in je woonkamer, keuken of zelfs slaapkamer. Wij vertellen je daarom graag welke 3 herfstbloemen bij ons favoriet zijn.

1. Physalis

De Physalis zegt je qua naam misschien niks, maar de Engelse benaming ‘Chinese lantern’ geeft al wat meer weg over het uiterlijk van deze toffe takken. De feloranje lampionnetjes ademen dat gezellige herfstgevoel. Die lantaarn of lampion is eigenlijk het omhulsel van de vrucht van de bloem. Al eeuwen geleden werden deze bloemen in China in huis geplant. Ze geloofden toen dat de lampionnetjes de geesten op sloten en hen zouden beschermen. Nu zijn de takken vooral vanwege hun knappe uiterlijk over de hele wereld zeer populair. Dit komt ook omdat de Physalis lang goed blijft en makkelijk te drogen is. Je hebt er dus lang plezier van!

Boeket bestellen

 

2. Callicarpa

Je denkt bij de kleur paars misschien niet direct aan de herfst, maar toch raden we je aan deze purperen beauty een kans te geven. Met zijn vrolijke nazomerse kleur steken de besjes mooi af tegen de overwegend rode en oranje tinten die je veelal in een najaarsboeket tegenkomt. Je kun de takken daarnaast zeker op zichzelf in een grote vaas laten shinen. De Callicarpa heeft namelijk ook een bijzondere groeiwijze. De bessen groeien in een soort van kransvormig trosje langs de tak omhoog; een spectaculair gezicht!

Top 3 herfstbloemen | Eurofleur in Leusden

3. Chrysant

Wie is er niet dol op de wonderschone Chrysanthemum? En laat je ‘m niet buiten shinen, dan kan je zeker overwegen om ‘m naar binnen te halen. De naam is afkomstig van het Griekse woord voor 'goud' (chrys) en 'bloem' (anthemom). Die naam is uiteraard niet gek, want de goudgele bloem schittert in elk herfstboeket. Hij is er echter tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren. Wist je dat de chrysant symbool voor geluk en gezondheid staat? Het is daarom ook de perfecte bloem om cadeau te doen!

Tip! Wil je lang van je boeket genieten? Onze bloemisten stellen dat je fruitschaal één van de belangrijkste redenen is waarom je bloemen zo snel verwelken. Dit komt omdat veel fruit of groente, waaronder appels, bananen en tomaten, allemaal een hoog gehalte aan ethyleen produceren. Dit is een gas dat de productie van ethyleen in bloemen verstoort. Dit versnelt op zijn beurt de tekenen van veroudering en verkort hun leven. Zet je bos bloemen dan ook nooit naast een schaal met fruit.

Blog: hoe geniet ik het langs van mijn bloemen?

 

De mooiste herfstbloemen vind je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Wil jij jouw vazen vullen met allerlei prachtige bloemen? Goed idee! De bloemenafdeling van tuincentrum Eurofleur is één en al kleur, geur en fleur! Onze bloemisten willen je graag adviseren over hoe je van jouw boeket een ware eyecatcher maakt. Zoek een vers boeket uit dat klaar hebben staan of laat één van onze medewerkers het boeket ter plekke voor je samen stellen! 

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures