Tuinklussen in de herfst

Tuinklussen in de herfst

In de lente lijken we altijd druk te zijn met werken en het genieten van onze tuin. Maar dat de herfst er nu aan komt betekent niet dat we niet meer van onze tuin kunnen genieten! Het hele jaar door zijn er wel klusjes te bedenken om aan de slag te kunnen. Nu focussen we op het klaarstomen van je tuin voor de herfst. Steek je handen uit de mouwen en lees snel verder.

Maak je tuin schoon

De voorjaarsschoonmaak is al een goede traditie, maar deze schoonmaak is net zo belangrijk in de herfst. Nu is het moment om je eenjarige planten weg te doen. Ze worden er helaas niet mooier op. Twee en meerjarige planten kan je nu terugsnoeien, dan lopen ze in het voorjaar weer prachtig uit.

Wil je precies weten wat je wel en niet kan snoeien? Lees dan deze blog. Hark alle gevallen bladeren van je gazon af. Tussen de planten kunnen deze blijven liggen. Dit zorgt voor een lekkere compost laag vol met voeding. Bladeren van het gazon kan je in een zak composteren voor rijke mest in het voorjaar.

Blaas nieuw leven in je tuin

Wil je jouw tuin nog een laatste kleur boost geven? Vul dan de lege potten van de eenjarige planten met blad houdende heesters, zoals de Skimmia Gaultheria. Of kies voor najaar bloeiers, zoals het Leliegras of de Herfstkrokus. Bewaar de overige lege potten ondersteboven, zo kunnen ze beter tegen de vorst. Hagen worden rond deze tijd met kale wortels aangeboden, zo kunnen ze gelijk de tuin in.

Met de warme grond van de herfst kan je ook perfect nieuwe planten in de grond planten. Bomen hebben nu nog de tijd om goed wortel te schieten voor de winter. Denk eens aan een fruitboom, dan heb je daar de volgende herfst profijt van.

Help dieren voorbereiden op de winter

Ook kan je alle dieren in je tuin een handje helpen. Vogels worden blij van vers drinkwater, mezenbollen en voedertafels. Ook de Egel wordt blij van eten en drinken, maar ook met een egelhuis. Let wel op! Egels vinden melk heerlijk maar helaas kunnen ze dit niet verteren en is het niet goed voor ze. Met de gevallen bladeren tussen je planten maak je dieren zoals de Kikker, Pad en Salamander heel gelukkig. Vergeet niet alvast lentebloeiers te planten als belangrijke voedselbron voor insecten in het voorjaar.

Zoals je ziet valt er genoeg te doen deze herfst. Steek nu je handen uit je mouwen, zodat je in het voorjaar van je tuin kan genieten! Kom langs bij Eurofleur. Wij helpen je graag met herfstadvies om de tuin tiptop in orde te maken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
tuinplanten
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Vacatures