Kamerplanten en herfst: goeie combi of niet?

Tags:
Kamerplanten en herfst: goeie combi of niet?

Trakteer jezelf dit najaar op een groene parel! De leegte die je uitgebloeide planten in de tuin achterlaten, kan je binnen opvullen met een nieuwe kamerplant. Je brengt dit seizoen immers toch meer tijd binnen dan buiten door. Je hoeft niet veel te doen om een kamerplant in goede conditie te houden en de voordelen van meer groen in huis zijn dit seizoen eindeloos. Ben je bang dat het je niet lukt? Geen zorgen, hier zijn een aantal tips om jou en je nieuwe kamerplant het najaar door te helpen!

Kamerplanten

 

Kamerplanten zijn geen fan van droge lucht

In een verwarmde ruimte is de lucht vaak droog; niet ideaal voor mens, dier en plant! Zelf krijg je droge ogen en een plant kan er door verkleuren. Als de uiteindes van de bladeren bruin worden, kan dat betekenen dat er (te) weinig vocht in de lucht zit. Zet in dat geval een schaal of dienblad met kleine steentjes en wat water onder de plant om voor de juiste luchtvochtigheid te zorgen. 

De juiste temperatuur in huis

De meeste planten houden niet van grote temperatuurschommelingen. Probeer een plek in huis te vinden die past bij het eigen microklimaat van de plant. Indirect licht is vaak het beste voor de meeste planten, zeker in de winter. Let op met je kamerplanten in de volle zon op de vensterbank te zetten. De grote temperatuurschommelingen van warm naar koud is vaak te heftig voor de meeste tropische kamerplanten.

Geen groene vingers? Geen probleem!

Heb je gewoonweg geen groene vingers? Neem een plant die niet zo veel aandacht, water en verzorging nodig heeft, zoals een vetplant of een cactus. Bijkomend voordeel: Deze soorten zijn op het moment helemaal hip. Leuk om te combineren, als hangplant of onder een stolp. Vetplanten passen in vrijwel ieder interieur. De meest tropische exemplaren verkiezen een vochtige ruimte, wat je kan nabootsen door ze regelmatig te benevelen met regenwater. Zoek je nog een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Denk dan eens aan een pannenkoekenplant of Bromelia.

Luchtzuiverende kamerplanten

 

Kamerplanten zijn niet alleen leuk maar zuiveren ook de lucht

Of kamerplanten ook echt de lucht daadwerkelijk zuiveren, daar zijn de meningen over verdeeld! Een feit is wel dat het geen kwaad kan om een beetje natuur in je huis te brengen. Onder het motto baat het niet dan schaadt niet, neem eens een kijkje in onze collectie luchtzuiverende planten. We hebben in ons tuincentrum in Leusden een enorm grote afdeling groene toppers. Onze medewerkers helpen je graag bij de zoektocht naar de perfecte groene huisgenoot. We potten 'm ook nog eens voor je op wanneer je een bijpassende bloempot uitzoekt. Handig toch?

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures