Kamerplanten en herfst: goeie combi of niet?

Tags:
Kamerplanten en herfst: goeie combi of niet?

Trakteer jezelf dit najaar op een groene parel! De leegte die je uitgebloeide planten in de tuin achterlaten, kan je binnen opvullen met een nieuwe kamerplant. Je brengt dit seizoen immers toch meer tijd binnen dan buiten door. Je hoeft niet veel te doen om een kamerplant in goede conditie te houden en de voordelen van meer groen in huis zijn dit seizoen eindeloos. Ben je bang dat het je niet lukt? Geen zorgen, hier zijn een aantal tips om jou en je nieuwe kamerplant het najaar door te helpen!

Kamerplanten

 

Kamerplanten zijn geen fan van droge lucht

In een verwarmde ruimte is de lucht vaak droog; niet ideaal voor mens, dier en plant! Zelf krijg je droge ogen en een plant kan er door verkleuren. Als de uiteindes van de bladeren bruin worden, kan dat betekenen dat er (te) weinig vocht in de lucht zit. Zet in dat geval een schaal of dienblad met kleine steentjes en wat water onder de plant om voor de juiste luchtvochtigheid te zorgen. 

De juiste temperatuur in huis

De meeste planten houden niet van grote temperatuurschommelingen. Probeer een plek in huis te vinden die past bij het eigen microklimaat van de plant. Indirect licht is vaak het beste voor de meeste planten, zeker in de winter. Let op met je kamerplanten in de volle zon op de vensterbank te zetten. De grote temperatuurschommelingen van warm naar koud is vaak te heftig voor de meeste tropische kamerplanten.

Geen groene vingers? Geen probleem!

Heb je gewoonweg geen groene vingers? Neem een plant die niet zo veel aandacht, water en verzorging nodig heeft, zoals een vetplant of een cactus. Bijkomend voordeel: Deze soorten zijn op het moment helemaal hip. Leuk om te combineren, als hangplant of onder een stolp. Vetplanten passen in vrijwel ieder interieur. De meest tropische exemplaren verkiezen een vochtige ruimte, wat je kan nabootsen door ze regelmatig te benevelen met regenwater. Zoek je nog een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Denk dan eens aan een pannenkoekenplant of Bromelia.

Luchtzuiverende kamerplanten

 

Kamerplanten zijn niet alleen leuk maar zuiveren ook de lucht

Of kamerplanten ook echt de lucht daadwerkelijk zuiveren, daar zijn de meningen over verdeeld! Een feit is wel dat het geen kwaad kan om een beetje natuur in je huis te brengen. Onder het motto baat het niet dan schaadt niet, neem eens een kijkje in onze collectie luchtzuiverende planten. We hebben in ons tuincentrum in Leusden een enorm grote afdeling groene toppers. Onze medewerkers helpen je graag bij de zoektocht naar de perfecte groene huisgenoot. We potten 'm ook nog eens voor je op wanneer je een bijpassende bloempot uitzoekt. Handig toch?

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures