Zo doe jij mee aan Halloween

Zo doe jij mee aan Halloween

Het Amerikaanse feest heeft zich ondertussen ook in Nederland kunnen wortelen. Trick or treat, griezelige en grappige kostuums en vooral heel veel creatieve versieringen. We hebben het natuurlijk over het welbekende: Halloween. Een feest dat tegenwoordig door kinderen en ouderen wordt gevierd. Een feest waarbij creativiteit de vrije loop krijgt, de meest bijzondere decoratie wordt gemaakt en verschillende personages uit de kast getrokken worden.

Vind jij dit ook een geweldig feest en ben je op zoek naar inspiratie hoe jij je huis kan omtoveren tot een Haunted House, maar wil je niet over de top gaan? Dan ben je op het juiste adres voor de simplistische, maar zeker leuke decoraties.

Spooky voortuin

De voortuinen die zo griezelig mogelijk versierd zijn, met de engste attributen en de engste geluiden. Dit kennen we allemaal van de Amerikaanse films en foto’s. We snappen dat dit net over de top is en je het graag zo esthetisch mogelijk wil houden. Het is dan ook geen geheim dat de pompoen niet mag ontbreken tussen al die decoraties. En dat is mooi ook, want je kan er zo veel mee in de voortuin.

Tip 1: We beginnen dan ook eerst met de pompoen. Deze prachtige vrucht kent verschillende vormen, formaten en kleuren. Ideaal om daarmee te spelen bij je voordeur. Plaats een krukje of een klein tafeltje bij je voordeur. Zet daarop de prachtige pompoenen en een paar eronder. Heb je een trap? Plaats ze dan op de verschillende treden.

Tip 2: De beangstigende pompoen gezichtjes zijn we zeker niet vergeten. Want zonder een pompoen hoofdje is het geen Halloween. Ze zijn zeker leuk om te maken, net zo leuk als om buiten neer te zetten voor je voordeur. Je maakt het als volgt: snijd de bovenkant af en haal al het vruchtvlees eruit. Gebruik een scherp mesje, een broodmesje kan hier handig voor zijn en snijd twee halve maantjes uit in de vorm van de ogen. Is dat goed gelukt? Ga dan verder met de neus. Snijd onder de ogen in het midden een driehoek uit. Dan het leukste: de mond. Dit laten we helemaal aan jullie over. Bedenk wel of jij je pompoen griezelig of meer lievig wil hebben. Snijd dan de mond uit. Tevreden? Plaats een led kaarsje als finishing touch in de binnenkant en zet de bovenkant er weer op.

Tip 3: Een mand gevuld met Halloween. Kies een leuke mand die je buiten of in de hal kan zetten. En vul het dan met minipompoenen, droogbloemen of andere herfstdecoraties, zoals de cranberry stokjes. Extra leuk, is dat je dit herfstmandje ook na Halloween in je tuin kan laten als tuindecoratie.

Tip 4: Met bloemen kun je ook eindeloze Halloween boeket variaties voor buiten maken. Kies een stevige buitenvaas uit en plaats daarin de bloemen in de herfsttinten. Bij ons tuincentrum verkopen wij veel Halloween decoraties die je aan je boeket kan toevoegen, om het nog meer spooky te maken.

Vier jij ook Halloween?

Dan wensen we je een griezelige Halloween en veel succes met het maken van jouw eigen decoraties. Wil jij meer inspiratie opdoen? Kom dan gezellig langs bij ons Tuincentrum Eurofleur.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures