Trend alert: de hoge bloempot

Tags:
Trend alert: de hoge bloempot

Zoals je weet is dít het moment om je huis op te leuken met een aantal knappe kamerplanten. Wat mag er naast de hydrokorrels, gieter, plantenvoeding en potgrond niet onbreken? Juist! Een beauty van een bloempot. Gelukkig is er bij Eurofleur ook op het gebied van potterie heel wat te kiezen. Bloempotten zijn er in allerlei soorten en maten. Ga je voor kleurrijk, keramiek, ovaal of is een mand meer jouw ding? Wij zijn momenteel enorm fan van de grote en hoge bloempotten. Deze potten zijn namelijk niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze bieden ook veel voordelen voor de groei en gezondheid van je planten. Hoe dat zit? We vertellen je het in dit blogartikel!

Welke kamerplanten in een grote bloempot?

Groot, groter, grootst. Op dit moment zijn kamerplanten met uit de kluiten gewassen stelen en bladeren enorm trendy. Niet gek dat ook de hoge bloempot helemaal hot and happening is! Toch is het leuke van zo’n grote eyecatcher dat je juist ook kan variëren met je beplanting. Zo kan een breed groeiende ‘krullenbol’ of een subtiele hangplant ook prachtig shinen in je nieuwe pot. Een aantal van onze groene-hoge-pot-favorieten zijn:

  • Palmen: Dit zijn grote planten die een exotische uitstraling geven. Ze komen in veel soorten voor, zoals Areca, Kentia en Phoenix.
  • Ficus: Dit is een groep van veel voorkomende bomen en struiken. Ze zijn eenvoudig te verzorgen en komen in veel soorten voor, zoals benjamina en lyrata.
  • Dracaena: Dit is een groep van groene kamerplanten met verschillende bladvormen.
  • Zamioculcas: Dit is een vaste plant met groene, glanzende bladeren die mooi wijd naar beneden hangen.

Kamerplanten showroom

 

Een hoge bloempot geeft groen de ruimte

Eén van de grootste voordelen van een hoge bloempot is dat ze jouw planten meer ruimte geven om te groeien. Dit is vooral handig voor grote kamerplanten of klimmende planten die meer plek nodig hebben voor hun wortels en stengels. Hierdoor kan je de groei van je groen beter controleren en ervoor zorgen dat ze gezonder en sterker worden.

Hoge bloempot binnen? Doen!

Daarnaast zijn hoge bloempotten uiteraard een geweldige toevoeging aan het interieur. Ze kunnen worden gebruikt als een statement piece of als een manier om een ruimte in te delen of te scheiden (als een soort roomdivider). Deze bloempotten zijn verkrijgbaar in vele maten en stijlen, dus er is voor ieder wat wils. Van industrieel tot modern of juist landelijk, er is altijd een bloempot die past bij jouw interieur.

Bloempotten


 

Een hoge bloempot koop je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Meer plek voor groen

Een ander voordeel van een hoge bloempot is dat het een efficiënte manier is om meer planten in een kleinere ruimte te plaatsen. Als je bijvoorbeeld weinig vensterbankruimte hebt en de plek op het dressoir al is ingenomen, kan je met een statement bloempot tot grote hoogte stijgen. Een kleine bloempot zet je niet gauw op de grond, maar een hoge bloempot uiteraard wel. Zie het als een woonaccessoire op zich! Hierdoor kan je genieten van de voordelen van meerdere planten, zoals een verhoogde luchtkwaliteit en een natuurlijke sfeer, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte die je hebt.

Hoge of grote bloempot kopen? Je doet het bij Eurofleur in Leusden!

Al met al is de hoge bloempot een trend omdat het een prachtige en functionele toevoeging is aan elk huis of kantoor. Zeker wanneer je kiest voor een kunststof variant, bijvoorbeeld van elho, maak je van je woning een speelse ruimte. Je kan deze bloempotten immers makkelijk verplaatsen! Ook een bloempot op poten of op een pot met standaard is natuurlijk een leuke optie. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om ons enorme aanbod kamerplanten en bloempotten te ontdekken. We hebben ook fantastische potten van van der Leeden of Mica Decorations. Onze groenexperts matchen jouw plant graag aan de juiste pot én potten deze direct voor je op. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...
Vacatures