Dé trendkleuren voor 2023

Tags:
Dé trendkleuren voor 2023

Zoals je weet zijn wij bij Eurofleur altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van groen en interieur. Naast een bijzonder grote tuin- en kamerplantenafdeling hebben we een uniek en eigentijds aanbod woonaccessoires, lampen en kleinmeubelen. Onze trendwachters zorgen ervoor dat ook jij jouw woning helemaal hip and happening en volgens de laatste woontrends in kunt richten. Ook in 2023 zijn er weer een aantal kleuren die helemaal hot zijn. Uiteraard hebben wij de accessoires die precies binnen die trends passen. Ben je benieuwd naar deze hippe tinten? Dit zijn de kleurtrends van 2023!

Natuurlijke tinten: houd het rustig

De kleurkeuze in huis is van groot belang voor de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het kan je woning op een positieve wijze van een vrolijke, stoere of luxe noot voorzien. Eén van de grootste kleurtrends van dit moment is het gebruik van natuurlijke tinten. Denk hierbij aan zachte groentinten, beigetinten en aardetinten. Deze kleuren geven een rustgevend gevoel en creëren een harmonieuze sfeer in huis. Perfect voor een rustige slaapkamer of een ontspannen woonkamer, zeker wanneer je een stressvolle baan of veeleisend gezinsleven hebt. Combineer warme stoffen met handgemaakte items voor een spannende touch.

Kussens & plaids

 

Gedurfde accenten maken een ruimte speels

Naast de natuurlijke tinten, zien we ook dat er steeds vaker gedurfde accenten worden toegevoegd aan interieurs. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een koningsblauwe accentmuur, een paar opvallende roze kussens of een groot kunstwerk in een spetterende kleur. Deze accenten geven een ruimte karakter en zorgen voor een speels effect. Contrasterende kleurencombinaties dragen hier ook aan bij. Denk aan het combineren van een groen kleed met een blauwe stoel of een roze muur met een gele kast. Dit kan een ruimte visueel interessant maken en een unieke uitstraling geven.

Bloempotten


 

Tip! Door te kiezen voor tinten uit dezelfde kleurfamilie wordt het absoluut geen ratjetoe. Check voor de zekerheid een kleurwaaier of gratis online tools.

Dit zijn de trendkleuren van 2023!

Diepe kleuren: een rijke look

Een andere trend die we zien is de toename van hele rijke en warme kleuren. Denk aan diepe blauwtinten, rijke terra tinten of donkere groentinten. Deze kleuren geven een luxueuze uitstraling aan een kamer. Perfect voor een hotelvibe in de slaapkamer of een chique look van je thuiswerkplek. Deze donkere kleuren komen helemaal mooi tot uiting in combinatie met glanzende metalen. Een bloempot of vaas met een gouden glimmertje maakt je ruimte helemaal af.

Blog: Eclectisch wonen


 

Tip! Vind je het lastig om op een stijlvolle wijze kleur aan je interieur toe te voegen? Test dit dan eerst even uit door een print aan je woonkamer, slaapkamer of keuken toe te voegen. Je kan zo direct zien wat bepaalde kleuren doen in jouw ruimte. Pik die tinten eruit die je aanspreken en voeg die ook op andere plekken in de kamer toe met behulp van accessoires.

Trendy woonaccessoires koop je bij tuincentrum Eurofleur

Met deze trendy kleuren kun je volop experimenteren en jouw eigen unieke sfeer creëren. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur om de bijpassende accessoires en kleinmeubelen te scoren! Neem gerust een foto mee van je woning, zodat onze interieurexperts je gepast advies kunnen geven. Uiteraard ben je ook welkom om zelf lekker te mixen & matchen. We hopen je snel te zien bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Woonaccessoires met buitenlandse invloeden vind je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Ben je toe aan wat spannende toevoegingen aan je woonkamer? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een nieuwe trend in woonland: het toevoegen van ‘exotische’ invloeden aan je interieur.

Lees meer...
Vacatures