Eclectisch wonen: dé woontrend van het moment

Eclectisch wonen: dé woontrend van het moment

Als je houdt van een rijk, gedurfd en avontuurlijk interieur is de eclectische stijl écht iets voor jou! ‘Eclectisch?’, horen we je denken. Het woord betekent letterlijk ‘het beste uitkiezend’ en dit geeft direct de kern van deze trendy woonstijl weer: een eclectisch interieur bestaat uit een veelal bonte verzameling van verschillende stijlen, materialen, texturen en kleuren. Dit betekent echter niet dat je alle soorten meubels en woonaccessoires maar gewoon met elkaar kunt combineren. Er is een fijne lijn tussen een stijlvolle verzameling en een onsamenhangend rommeltje. Bij de eclectische stijl draait alles om harmonie en daar gaan we je in dit blogartikel alles over vertellen.

Experimenteren kun je leren

De eclectische woonstijl is misschien wel dé interieurtrend van dit moment. Die kleurrijke interieurs met een gallery wall of die huizen waar allerlei printjes tóch rust uitstralen? Het zijn voorbeelden van eclectisch wonen die je vast wel eens in een woonblad of op Instagram hebt gezien. Om het een woonstijl of trend te noemen is eigenlijk tegenstrijdig. Het gaat immers om het feit dat allerlei stijlen worden gecombineerd. Eclecticisme staat voor experimenteren en spelen, en zo kun je veel plezier beleven aan de vrijheid die het je biedt.

Hip wonen

 

Een speurtocht naar jouw smaak

Het leuke aan eclectisch wonen is dat het ontzettend persoonsgebonden is. Het draait allemaal om het presenteren van je eigen persoonlijkheid in een ruimte, aangezien je aan de slag gaat met jouw verzameling interieurspullen. Tuurlijk kan je daar eigentijdse spullen aan toevoegen, maar inherent aan de stijl is dat je je niet in zijn geheel laat beïnvloeden door de laatste trends. Het gaat om het sprokkelen en dus zal je niet je gehele interieur bij één woonwinkel kunnen vinden. Zie het als een speurtocht naar leuke parels die precies bij jouw smaak passen. Niks is fout!

Tips voor een eclectisch interieur

Iedereen kan een eclectisch interieur creëren en dat is precies waarom wij zo’n fan zijn van deze stijl. Het maakt je woning levendig en je hoeft je niet aan bepaalde regeltjes te houden. Een vaas die je op een buitenlandse trip hebt gescoord mag zeker een plek krijgen naast die hippe kandelaar die je bij tuincentrum xxx hebt gekocht. Om ervoor te zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, delen we graag wat tips – en nee, dit zijn dus geen regels – die je helpen jouw woonkamer in te richten:

  • Maak gebruik van een statement piece: één groot object zegt meer dan 3 kleine accessoires.
  • Mix oud met nieuw: unieke vintage items matchen perfect met hedendaagse trendmeubels.
  • Kleur is altijd goed: begin echter met een neutraal palet en één accentkleur. Bouw dit verder uit om te zien hoe ver je kunt gaan.
  • Een fotowand maakt van je huis een museum: het is de perfecte manier om je persoonlijke verzameling kleurrijke kunst en prints tentoon te stellen.
  • Ga voor contrast: verschillende materialen en texturen maken je ruimte speels en spannend.

Blog: top 3 styling uitdagingen

 

Eclectisch wonen | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Woonaccessoires shop je bij tuincentrum Eurofleur

Ben je bang dat je woning te chaotisch wordt? Dan is het tijd om afscheid te nemen van een aantal items. Houd ook de regel van 3 aan. Dit houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker en rustiger ogen dan even aantallen. Het gaat dus om het groeperen van spullen in aantallen van 3, 5 of 7. Dat klinkt misschien gek, maar je hersenen vinden dat gewoonweg een stuk fijner. Wil jij jouw eclectische interieur uitbreiden? Kom dan langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. We hebben allerlei leuke items die kleur en fleur in je leven brengen. Denk aan kussens met een gezellige print, een kleurrijk stel kunstbloemen of een kandelaar met een Marokkaanse look. We zien je hopelijk snel!

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures