Plukboeket stylen: haal het beste uit je bloemen

Tags:
Plukboeket stylen: haal het beste uit je bloemen

Heb jij met Valentijnsdag een prachtig boeket gehad? Geweldig! Of je nu een paar kunstbloemen, een tankstation bos of een kleurrijk plukboeket hebt gekregen, bloemen zijn altijd goed! Wij bij Eurofleur zijn natuurlijk gek op fleur, kleur en geur. Daarom zijn we groot fan van het plukboeket! Een plukboeket is een prachtige manier om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen en je huis te verfraaien met de kleuren en geuren van het seizoen. Wij vertellen je in dit blogartikel graag meer over het stylen en verzorgen van zo’n trendy boeket.

Mixen and matchen met bloemen

Het leuke van het maken van een plukboeket is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten en het boeket zo persoonlijk kunt maken als je wilt. Het is een beetje als het schilderen van een schilderij, maar dan met bloemen. Bij het maken van een plukboeket is het belangrijk om te spelen met kleur, textuur en hoogte. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van hoge, slanke bloemen zoals delphiniums of gladiolen, met rondere bloemen zoals zonnebloemen of dahlia's en voeg wat lichtere bloemen zoals margrieten of gipskruid toe voor wat luchtigheid. Ook verschillende soorten bladgroen, zoals eucalyptus of grassen, geven het boeket meer diepte en textuur.

Bloemen bestellen

 

Hoe verzorg ik mijn bloemen?

Het beste is om de stelen van de bloemen schuin af te snijden voordat je ze in de vaas zet. Hierdoor kunnen de bloemen makkelijker water opnemen en blijven ze langer mooi. Zorg er ook voor dat de vaas goed schoon is, zodat bacteriën geen kans krijgen. Om het boeket nog langer mooi te houden, is het slim je water om de twee dagen te verversen. Bovendien is het slim de onderste bladeren van de stelen te verwijderen om te voorkomen dat ze gaan rotten en bacteriën zich kunnen verspreiden.

Plukboeket kopen? Je doet het bij tuincentrum Eurofleur!

Ga voor textuur en kleur

Het leuke aan het maken van een plukboeket is dat het eigenlijk nooit fout kan gaan. Er zijn geen strikte regels voor welke bloemen je wel of niet moet combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een monochroom boeket van één enkele kleur, zoals een boeket van verschillende tinten roze rozen, of juist voor een bont gekleurd boeket met een mix van alle kleuren van de regenboog. De leukste bloemen voor in een plukboeket?

  • Zinnia's
  • Dahlia's
  • Anjers
  • Goudsbloemen
  • Lathyrus
  • Cosmos
  • Chrysanten
  • Ranonkels
  • Astilbe

Blog: hoe houd ik mijn bloemen het langs mooi?

 

Hoe zet ik de takken in de vaas?

Om het effect van je plukboeket te vergroten, is het belangrijk dat je takken mooi verdeeld over de vaas staan. Je wilt niet dat ze allemaal tegen de rand aan hangen. Begin met de grootste bloemen en maak hier een soort framewerk mee. Zie het als een soort kruis dat je aanvult met je kleinere bloemen en groen. Zorg ervoor dat de stelen van de bloemen elkaar niet raken en dat ze stevig in de vaas staan.

Plukboeket kopen bij tuincentrum Eurofleur

Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de prachtige bloemen die je ‘hebt verzameld’. Een plukboeket is een persoonlijke en unieke manier om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen en je huis te verfraaien met de kleuren en geuren van het seizoen. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden, nabij Woudenberg, Soest en Amersfoort, om jouw favoriete bloemen te scoren. Onze bloemisten zoeken ze met liefde bij elkaar en veranderen ze graag in een ultiem boeket. Ook voor vazen ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures