Plukboeket stylen: haal het beste uit je bloemen

Tags:
Plukboeket stylen: haal het beste uit je bloemen

Heb jij met Valentijnsdag een prachtig boeket gehad? Geweldig! Of je nu een paar kunstbloemen, een tankstation bos of een kleurrijk plukboeket hebt gekregen, bloemen zijn altijd goed! Wij bij Eurofleur zijn natuurlijk gek op fleur, kleur en geur. Daarom zijn we groot fan van het plukboeket! Een plukboeket is een prachtige manier om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen en je huis te verfraaien met de kleuren en geuren van het seizoen. Wij vertellen je in dit blogartikel graag meer over het stylen en verzorgen van zo’n trendy boeket.

Mixen and matchen met bloemen

Het leuke van het maken van een plukboeket is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten en het boeket zo persoonlijk kunt maken als je wilt. Het is een beetje als het schilderen van een schilderij, maar dan met bloemen. Bij het maken van een plukboeket is het belangrijk om te spelen met kleur, textuur en hoogte. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van hoge, slanke bloemen zoals delphiniums of gladiolen, met rondere bloemen zoals zonnebloemen of dahlia's en voeg wat lichtere bloemen zoals margrieten of gipskruid toe voor wat luchtigheid. Ook verschillende soorten bladgroen, zoals eucalyptus of grassen, geven het boeket meer diepte en textuur.

Bloemen bestellen

 

Hoe verzorg ik mijn bloemen?

Het beste is om de stelen van de bloemen schuin af te snijden voordat je ze in de vaas zet. Hierdoor kunnen de bloemen makkelijker water opnemen en blijven ze langer mooi. Zorg er ook voor dat de vaas goed schoon is, zodat bacteriën geen kans krijgen. Om het boeket nog langer mooi te houden, is het slim je water om de twee dagen te verversen. Bovendien is het slim de onderste bladeren van de stelen te verwijderen om te voorkomen dat ze gaan rotten en bacteriën zich kunnen verspreiden.

Plukboeket kopen? Je doet het bij tuincentrum Eurofleur!

Ga voor textuur en kleur

Het leuke aan het maken van een plukboeket is dat het eigenlijk nooit fout kan gaan. Er zijn geen strikte regels voor welke bloemen je wel of niet moet combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een monochroom boeket van één enkele kleur, zoals een boeket van verschillende tinten roze rozen, of juist voor een bont gekleurd boeket met een mix van alle kleuren van de regenboog. De leukste bloemen voor in een plukboeket?

  • Zinnia's
  • Dahlia's
  • Anjers
  • Goudsbloemen
  • Lathyrus
  • Cosmos
  • Chrysanten
  • Ranonkels
  • Astilbe

Blog: hoe houd ik mijn bloemen het langs mooi?

 

Hoe zet ik de takken in de vaas?

Om het effect van je plukboeket te vergroten, is het belangrijk dat je takken mooi verdeeld over de vaas staan. Je wilt niet dat ze allemaal tegen de rand aan hangen. Begin met de grootste bloemen en maak hier een soort framewerk mee. Zie het als een soort kruis dat je aanvult met je kleinere bloemen en groen. Zorg ervoor dat de stelen van de bloemen elkaar niet raken en dat ze stevig in de vaas staan.

Plukboeket kopen bij tuincentrum Eurofleur

Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de prachtige bloemen die je ‘hebt verzameld’. Een plukboeket is een persoonlijke en unieke manier om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen en je huis te verfraaien met de kleuren en geuren van het seizoen. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden, nabij Woudenberg, Soest en Amersfoort, om jouw favoriete bloemen te scoren. Onze bloemisten zoeken ze met liefde bij elkaar en veranderen ze graag in een ultiem boeket. Ook voor vazen ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Vacatures