Bereid je gazon voor op de lente

Gazon onderhoud: Eurofleur helpt je!Houd je ook zo van het gevoel van gras tussen je tenen en de geur van versgemaaid gazon? Dan wil je natuurlijk dat je gazon er op zijn opperbest uitziet wanneer het voorjaarsseizoen aanbreekt. En ja, dat is al heel erg snel! Maar hoe zorg je daarvoor? Geen paniek, met een beetje liefde en aandacht, en de juiste producten van Eurofleur kun je je gazon voorbereiden op de zonnigste periode van het jaar…

Maai het grasveld

Het eerste wat je moet doen is je gras maaien. Ja, zelfs in februari! Maar wees voorzichtig, het is nog steeds winter, dus het gras groeit niet zo snel als in de zomer. Je hoeft alleen maar de bovenkant van het gras af te maaien om het wat korter te maken. Dit maakt het gemakkelijker om later te verticuteren.

Elektrisch gereedschap

 

Verticuteren kun je leren

Verticuteren is misschien niet het leukste klusje, maar is wel een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je gazon. Verticuteren is het verwijderen van dood gras, mos en ander materiaal dat tussen het gras zit en de groei belemmert. Gebruik een verticuteermachine om dit te doen. Dit zorgt ervoor dat de wortels van het gras meer lucht en ruimte krijgen om te groeien.

Gras bemesten

Nu je de basis van het gazon hebt aangepakt, is het tijd om het te voeden. Gebruik een kwaliteitsvoeding zoals van Pokon en ECOstyle om je grasveld weer op te laden. Deze voeding geeft het gras de voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien en er gezond uit te zien.

  • Stikstof zorgt ervoor dat je gazon groen en weelderig wordt.
  • Fosfor stimuleert de wortelgroei van het gras, waardoor het sterker wordt en beter bestand is tegen droogte.
  • Kalium verhoogt de weerstand van het gras tegen ziekten en plagen en zorgt ervoor dat je gazon er mooi uitziet.

Gelukkig hoef je niet zelf te gaan knoeien met deze voedingsstoffen. Eurofleur heeft namelijk de beste voeding met de juiste hoeveelheden stikstof, fosfor en kalium.

Mest voor het gazon

 

Zorg voor een goede pH-waarde van je grasmat

Een goede pH-waarde is essentieel voor de gezondheid van je gazon. De pH-waarde bepaalt hoe gemakkelijk het gras voedingsstoffen kan opnemen. Als de pH-waarde te hoog of te laag is, kan het gras niet goed groeien. Gebruik een pH-testkit om de zuurgraad van je gazon te meten. Als de pH-waarde niet optimaal is, kun je een kalkproduct gebruiken om de pH-waarde te verhogen. De kalkproducten van Eurofleur zijn perfect voor deze klus!

Gazon onderhoud: Eurofleur helpt je!

Zaai kale plekken in het gras bij

Als je gazon kale plekken heeft, is het belangrijk om deze bij te zaaien. Dit doe je door de kale plekken te krabben en te beluchten, en vervolgens graszaad te strooien. Zorg ervoor dat je het graszaad goed water geeft, zodat het goed kan groeien. Binnen de kortste keren heb je weer een mooi, groen gazon!

Alles voor een gezond gazon vind je bij Eurofleur

Regelmatig bewateren, zeker in droge periodes, is natuurlijk ook essentieel. Check dus ook zeker onze bewateringsproducten van onder andere Gardena en Talen Tools. Met de juiste gereedschappen, voedingsproducten én een beetje aandacht kun je een prachtig gazon creëren dat je buren zullen benijden. Dus ga naar buiten en maak van je gazon het middelpunt van je tuin! Onze medewerkers helpen je graag het beste uit je groen te halen.

Kom langs!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Richt je woning lenteproof in!

Het voorjaar is eindelijk aangebroken... En dát betekent dat het tijd is om je woning een frisse en vrolijke make-over te geven. Met de volgende tips tover jij jouw huis om tot een echt lenteparadijs!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
Vacatures