Top 5 luchtzuiverende planten

Top 5 luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten zijn er in allerlei soorten en maten, maar hebben allemaal één ding gemeen: ze zorgen voor een gezondere en gefilterde lucht in huis. Tegenwoordig zit een groot deel van de Nederlandse bevolking steeds meer binnen. Hierdoor krijgen zij minder frisse lucht binnen en dit kan nadelig zijn voor de gezondheid. Meer naar buiten gaan kan de oplossing zijn, maar als je een oplossing zoekt die ook nog eens iets bijdraagt aan je interieur hebben wij het antwoord: luchtzuiverende planten! Welke luchtzuiverende planten werken eigenlijk het beste?

Alle kamerplanten

 

1. De Lepelplant

Voor liefhebbers van planten die niet over groene vingers beschikken is de lepelplant de beste oplossing. Deze luchtzuiverende plant is op veel scholen en kantoren te vinden en mag dan ook wel de populairste luchtzuiverende plant van Nederland worden genoemd. De Lepelplant staat bekend om zijn prachtige witte bloemen die wel wat weg hebben van een lepel. De verzorging van deze kamerplant is uiterst gemakkelijk. Als de bladeren en bloemen een heel klein beetje gaan hangen, geef je de plant water.

Lepelplant-eurofleur-tuincentrum

2. De Goudpalm

Met zijn prachtige bladeren misstaat deze plant in geen enkele woonkamer, keuken of hal. Het is een echte aanwinst voor je woning. De Goudpalm of Areca palm wordt meestal verkocht als grotere kamerplant, zo kun je gemakkelijk een lege hoek opvullen. Laat je verrassen door de luchtzuiverende kwaliteiten van deze plant en maak een geheel van je interieur.

3. De Drakenbloedboom

Wellicht klinkt de naam van deze plant als een aflevering uit Game of Thrones, maar niets is minder waar. De Drakenbloedboom heeft zijn naam te danken aan zijn lange bladeren en sterke stammen. Deze plant zuivert de lucht op de juiste manier en kan wel tegen een stootje. Ook deze plant is dus erg geschikt voor degene onder ons zonder groene vingers!

drakenbloedboom kopen

4. Calathea

Ben je op zoek naar een luchtzuiverende plant met een extra leuke eigenschap? Dan is de Calathea wat je zoekt! Deze plant is niet alleen voorzien van prachtige ovale bladeren, maar deze bladeren sluiten zelfs als het donker wordt! Dit geeft een zacht ritselend geluid en zorgt ervoor dat deze plant super speciaal is! Iedere ochtend staat deze plant trouwens gewoon weer met open bladeren op je te wachten.

5. Krulvaren

De Krulvaren is één van de planten die de lucht in huis of op kantoor het beste zuivert. De Krulvaren zuivert, net zoals alle andere luchtzuiverende planten, de lucht door CO2 om te zetten in zuurstof. Ook verbetert de Krulvaren de luchtvochtigheid in huis, wat weer handig kan zijn voor de gezondheid van andere planten.  Zo houd je niet alleen jezelf gezond, maar ook alle planten in huis.

Krulvaren-eurofleur-tuincentrum-leusden

Voor allerlei soorten luchtzuiverende planten, bloeiende of groene kamerplanten ben je bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden aan het juiste adres. Ons assortiment luchtzuiverende planten is ruim en wordt regelmatig aangevuld. Ook als je op zoek bent naar prachtige potten om jouw luchtzuiverende planten in te doen, kun je bij ons terecht. Wij hopen je snel te mogen verwelkomen en tot ziens bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Luchtzuiverende kamerplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures