Maak je eigen kerstkrans!

Maak je eigen kerstkrans!

Een kerstkrans aan de deur zorgt voor een warm welkom. Leg jij je krans liever op tafel, op een vaas gevuld met kerstballen of op een dienblad? Je kunt alle kanten op met zo’n krans. Nog leuker is het om de krans een persoonlijke touch te geven door hem helemaal zelf te maken. Met wat hulp van Eurofleur maak jij gemakkelijk een kerstkrans naar eigen smaak. Lees snel verder voor het stappenplan!

Wat heb je nodig voor een kerstkrans?

Voordat je begint heb je een aantal dingen nodig. Veel van de benodigdheden kun je bij Eurofleur aanschaffen en misschien heb je zelf nog mooie takken in de tuin of uit het bos meegenomen. Hier volgt een lijstje van benodigdheden:

  • Basiskrans -> wij hebben verschillende maten en materialen basiskransen op voorraad liggen.
  • Takken naar keuze -> dit kunnen neptakken zijn, maar ook echte uit de tuin of het bos.
  • Versiering naar keuze -> ga voor natuurlijke kleuren of pak uit met een knalkleur.
  • Dun ijzerdraad -> hiermee zet je alle takken en versieringen vast.

Stap 1: kies een basis krans

We hebben verschillenden kransen. Kies voor een krans met mos als het wat natuurlijker en wilder mag. Wil je de krans eigenlijk zo min mogelijk zien en helemaal volstoppen met versiering? Dan kun je het best voor een krans van takken kiezen, je kunt hier gemakkelijk versiering aan vast maken met ijzerdraad. Wil je voor natuurlijke uitstraling gaan met een aantal versieringen? Dan kun je gaan voor de rotan krans. Je ziet de grove structuur en dit staat vaak mooi in combinatie met versieringen!

Stap 2: basisgroen aanbrengen

Je kunt ervoor kiezen om de basiskrans volledig te bedekken. Dit kun je doen met alle takken die je hebt verzameld. Zo kun je met dennentakken de krans meer groen geven. Gebruik je liever echte takken? Zorg dan dat je wintergroene materialen gebruikt, dan blijft je krans het langst mooi. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere materialen. In onze kerstshow vind je een volledige afdeling voor het maken van je kerstkrans, hier vind je ook veel basisversiering voor je krans.

Stap 3: takken vastmaken

Dit lijkt misschien een lastig klusje, maar dat valt reuze mee! Let er vooral op dat je de takken goed vastmaakt. Zorg ervoor dat de takken allemaal dezelfde kant op gaan, dit brengt rust in de krans. Zet alle takken vast met ijzerdraad. Zorg ervoor dat je alles vastzet wat niet goed op zijn plek wil blijven zitten. Dan is de kans kleiner dat het later toch nog los springt.

Stap 4: versiering aanbrengen

Hier kun je helemaal los gaan. Iedereen kan hier zijn eigen smaak in toevoegen. Ga voor rood, wit en hout en vul je krans met bladeren, bessentakken en witte kunst takken. Eventueel voeg je hier nog kerstballen aan toe in dezelfde kleuren. Wil je hem nóg meer laten opvallen? Dan kun je ook nog een slinger kerstverlichting in de krans verwerken! Niemand kan om jouw krans heen.

Naast deze uitbundige versieringen, hebben we ook meer natuurlijke en ingetogen versiering. We hebben een wand vol met beukennootjes, houtschijfjes en andere natuurlijke en wat kleinere versiering. Wil je toch nog kleur aanbrengen? Dan zou je er een gele bloem aan toe kunnen voegen.

  

De conclusie is eigenlijk dat er oneindig veel mogelijkheden zijn in het versieren van een kerstkrans en dat iedereen het zo gek of natuurlijk kan maken als hij zelf wil. Een ding staat vast; bij Eurofleur vind je genoeg spullen om je kerstkrans te laten shinen.

Alvast een voorproefje van wat er allemaal te vinden is in onze kerstshow? Check dan hier een kleine tour.