Déze kamerplanten kunnen tegen de kou

Tags:
Déze kamerplanten kunnen tegen de kou

Het is je misschien niet ontgaan dat veel van onze groene binnenplanten gek zijn op een warm binnenklimaat. Deze kamerplanten komen vaak uit tropische gebieden waardoor ze hier in Nederland de koud niet goed kunnen verdragen. Máár geen paniek: er zijn genoeg kamerplanten die wél tegen de kou en tocht kunnen. 

Kamerplanten
 

De Vrouwentong

Deze prachtige kamerplant zet daadwerkelijk alles in om de luchtvochtigheid in jouw huis op orde te krijgen. Het is een van de makkelijkste kamerplanten die je in ons tuincentrum gaat vinden. Ook al vindt deze binnenplant z'n oorsprong in droge gebieden waaronder Afrika en Azië, deze kamerplant doet het ook enorm goed in de winter. In de wintermaanden mag de potkluit matig vochtig zijn. 

Bezoek tuincentrum Eurofleur

 

De Vrouwentong

Cactussen en vetplanten

Deze tropische jongens zijn een gek klimaat gewend: overdag een bloedhitte en in de nacht kan het zelfs vriezen. Daarmee zijn cactussen en vetplantjes de ideale keuze als je op zoek bent naar een kamerplant die wel tegen de kou kan. Houd er wel rekening mee dat je deze binnenplantjes in de winter erg droog laat staan. 

Cactussen en vetplanten

De Fatsia (Vingerplant)

Deze groenblijvende kamerplant, kan zelfs als tuinplant dienen indien de Fatsia niet vorstgevoelig is. Deze kamerplant heeft een erg exotische uitstraling dankzij zijn grote en brede bladeren. Deze Vingerplant kan goed tegen verschillende temperaturen: van tropische temperaturen máár ook zeker de vrieskou. Je kunt deze kamerplant het beste laten groeien bij vrij gematigde temperaturen. Plaats je Fatsia dus gerust op een plekje in huis waar het koel is in de wintermaanden. 

Fatsia

Yucca

Met zijn ruige uiterlijk, komt deze kamerplant over als een stoere kamerplant die je gemakkelijk in de winter kan laten staan. Deze kamerplant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Gedurende de rustperiode in de koude maanden kan deze groene kamerplant koel staan en heeft dan minder water nodig. Dankzij de gemakkelijke verzorging, wordt deze plant ook wel de perfecte studentenplant genoemd. 

Yucca

Monstera ‘Monkey Mask’

Ook de Monstera ‘Monkey Mask’ kan redelijk goed tegen de winterse kou. De kamerplant voelt zich het beste bij een plekje in de schaduw. Kijk je voor 't eerst naar deze kamerplant? Dan is het haast niet mogelijk om niet vrolijk ervan te worden! Ieder blad is weer anders en er zitten bovendien erg leuke gaten in, wat zorgt voor een speelse uitstraling. 

monstera ‘Monkey Mask’

Ontdek al onze kamerplanten bij ons gezellige tuincentrum in Leusden.

Groene kamerplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures