Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Ontdek de prachtige Strobloem

Ontdek de prachtige Strobloem

De strobloem is een prachtige eenjarige plant en staat erg leuk op een veldje, in een pot of in de border. Deze tuinplant behoort tot de asterfamilie en brengt van juni t/m oktober kleur in je tuin. Als je van felle kleuren houdt dan is de Strobloem een plant naar je hart. En niet geheel onbelangrijk: deze Australische plant is ook nog eens een makkie om te verzorgen!

Wat knispert er daar?

De Strobloem is een pracht om naar te kijken en heeft ook nog een special effect! De bloemen van deze plant knisperen namelijk als papier wanneer ze fris en fruitig erbij staan! Verder herken je deze unieke plant aan zijn lancetvormige, puntige bladeren en volle, rijke bloemen in diverse kleuren. Roze, rood, geel, paars, wit en oranje: het is er allemaal!

Feitjes over strobloemen

  • Strobloemen doen het goed in de volle grond.
  • De planten worden tussen de 20 en 30 cm hoog.
  • In de koude wintermaanden zal de plant afsterven. Knip dan de plant helemaal terug en in het voorjaar verschijnt deze weer opnieuw! 

Feitjes over strobloemen

Waar komt de Strobloem vandaan?

Deze Aussie plant vindt zijn oorsprong in Australië en is gek op warme en droge temperaturen. Deze plant kan niet zo goed tegen de vorst dus houd hier rekening mee. Pluspunt? De unieke en felle kleuren trekken o.a vlinders, bijen en vogels aan. Hallo levende tuin! 

Verzorgingstips voor jouw Strobloemen

Verzorgingstips voor jouw Strobloemen

  1. Zaai de plant in april of mei.
  2. De standplaats van deze plant moet zonnig zijn.
  3. Plaats de plant in een voedselrijke grond.

Eenjarige planten assortiment 

Onze perkplanten zijn volop verkrijgbaar in ons tuincentrum in Leusden. Ook eenjarige planten met zeer aromatische blaadjes of tuinplanten voor in de schaduw zijn er voor je beschikbaar. Ontdek onze tuinplanten afdeling met volop keuze uit allerlei eenjarige planten, vaste planten, borderplanten, klimplanten & nog veel meer. Bloemen in hangpotten of grote plantenbakken zijn er ook veelal beschikbaar. Onze werknemers staan voor je klaar om advies te geven over de hoeveelheid water die de planten nodig hebben, de standplaats van de tuinplant en meer over de verzorging van jouw favoriete tuinplantje.