Bloempotten trends van het moment

Tags:
Bloempotten trends van het moment

De laatste nazomerdagen zijn aangebroken en dus gaan we de frissere dagen van het najaar tegemoet. Dit is dus hét moment om je interieur klaar te maken voor de herfst. Plaids, kussens, kaarsen maar zeker ook planten mogen niet in je woning ontbreken. Maar in welke potten zet je die planten dan? Wij zetten de trends van 2020 voor je op een rijtje. Zo gaan je kamerplanten trendy het najaar in!

Lekker stoer: beton

Wil je je plant een tijdloze, stoere en minimalistische uitstraling geven? Een plantenbak van beton is altijd een goed idee! Door de neutrale grijze tint komt het groen van je plant prachtig uit. Daarnaast past zo’n betonnen pot haast in elk interieur, of je nu van modern, vintage, basic of industrieel houdt. Ondanks de ruwe afwerking aan de buitenkant is een betonnen plantenpot verre van saai. Ze komen namelijk in veel soorten en maten. Ook zijn er praktische voordelen:

  • Beton is zwaar en zal niet gauw omvallen
  • Het kan wel tegen een stootje
  • Mócht de pot een stootje krijgen, dan ziet dat er eigenlijk alleen maar stoerder uit
  • Wil je je betonnen plantenbak buiten gebruiken? Beton kan goed tegen de vrieskou

Au naturel: terracotta

Houd je van tijdloos en no-nonsense? Dan kies je voor terracotta! Naast het feit dat de kleur een grote trend in interieurland is, is het materiaal ook hartstikke hip. Terracotta potten zijn vrij goedkoop ook nog eens goed te mixen & matchen. Ze zijn er in elk denkbaar formaat en kunnen een leven lang mee. Ben je de kleur zat? Je geeft je pot eenvoudig een ander kleurtje. Geef je plant altijd nét iets meer water, want je terracotta pot zal een deel van het water opzuigen. Hierdoor zou de pot een kalklaag kunnen krijgen. Dit geeft echter juist een speels en stoer effect.

Potterie kopen | Tuincentrum Eurofleur
Doe het lekker anders: kies voor een mand

Manden zijn ideaal om spullen in op te bergen: van tijdschriften tot sjaals en van wc-rollen tot de was. Ook planten komen goed tot hun recht in een mand! Technisch gezien betekent dit dat je een pot ín een mand zet, maar qua gevoel is het je mand die de plant laat shinen. Er zijn echter ook manden waar al plastic in bevestigd is. Zo’n rieten, rotan of jute mand geeft een natuurlijke en speelse look & feel aan je interieur en geeft direct dat urban jungle effect.

Trek de aandacht: ga voor groot

Klein is fijn, maar groot is beter! Tuurlijk is het leuk om een aantal subtiele bloempotten op een kastje te zetten, maar één of meerdere grote bloempotten mogen ook niet ontbreken. Ze stralen kracht uit en zijn haast een kunstobject te noemen. Met zo’n statement verander je je huis in een handomdraai in een groene oase. In grote potten horen natuurlijk wel grote kamerplanten. Denk bijvoorbeeld aan de:

  • Bananenplant
  • Monstera
  • Ficus Lyrata

Wil je nu ook potten en bijpassende planten komen shoppen? Je bent van harte welkom bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden! Ontdek ons veelzijdige aanbod en laat je inspireren.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures