Tref voorbereidingen voor het versieren van je kerstboom!

Tags:
Tref voorbereidingen voor het versieren van je kerstboom!

Kun jij ook niet wachten om de kerstboom op te gaan zetten? Het is ieder jaar weer een traditie voor velen! In dit artikel vertellen we hoe je je het beste voorbereidt, zodat je kerstboom in no time opstaat. Dan geniet je daarna van alle versieringen en kerstmuziek!

 

Ga je voor een echte boom of kunstkerstboom?

Voordat je begint is het goed om te bedenken of je dit jaar kiest voor een echte boom of toch voor de kunstkerstboom gaat. Het voordeel van een kunstkerstboom is dat de naalden niet uitvallen en deze minder brandgevaarlijk is dan een echte. Het nadeel is dat de geur van een echte kerstboom mist, al zijn daar ook verschillende oplossingen voor!

Daarentegen is het voordeel van een echte kerstboom, dat het echt als een traditie voelt. Je gaat samen de kerstboom uitzoeken, laad hem in, sleept hem door het huis en het hele huis ruikt naar kerstboom. Je bent direct in de stemming, nog voor de kerstboom is opgezet. Het nadeel? Allemaal naalden in huis en als je alleen bent is het lastig om de kerstboom uit te laden en goed neer te zetten. Een echte kerstboom moet je ook blijven verzorgen .

 

Standaard voor de kerstboom

De meeste kunstkerstbomen hebben al een standaard, maar een echte kerstboom heeft een goede en stevige basis nodig. Heb je een kerstboom met kluit? Kies dan voor een mand of pot waar de boom in staat. Vervolgens kun je een mooie kerstboomrok over de mand/pot heen leggen. Deze rok kan ook gemakkelijk over de poot van een kunstkerstboom.

Heb je een afgezaagde kerstboom? Dan heb je daar speciale standaarden voor. Let erop dat je de kerstboom er recht en stevig in zet. Grotere bomen hebben ook een robuustere en zwaardere standaard nodig om goed te blijven staan.

In het geval van een echte kerstboom moet je er ook rekening mee houden dat hij niet te dicht bij de verwarming staat!

 

Hoeveel verlichting in de kerstboom?

Heb jij nog geen verlichting voor in de boom? Dan hebben we een handige rekentool hoelang de verlichting moet zijn ten opzicht van de boomhoogte!

Rekentool verlichting kerstboom

Je hebt dan ook nog een aantal soorten verlichting. Denk aan clusterverlichting, microclusterverlichting, ijspegelverlichting en snoerverlichting. Wil je een boom vol met verlichting? Kies dan voor clusterverlichting. Wil je het liever wat subtieler en goed verdeeld? Dan kun je het beste voor microcluster- of snoerverlichting gaan. De ijspegelverlichting wordt meestal gebruikt voor buiten aan de gevel of binnen aan een muur of balk.

Nu ben je goed voorbereid, je kunt gaan shoppen!

Oké! Heb je alles opgeschreven? Dan kun je gaan shoppen! Dit kun je doen in onze webshop, maar als je ook direct inspiratie wil opdoen, kun je langskomen in ons tuincentrum in Leusden. Uiteraard hebben we de nodige maatregelen getroffen zodat jij veilig kunt winkelen. We vragen jou zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen! Onze medewerkers zullen dit ook doen.

Liever online shoppen?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures