Met tropische planten het najaar door

Tags:
Met tropische planten het najaar door

Dit jaar staat in het teken van mondkapjes, afstand houden en Corona-testen. Mix daar het huidige slechte weer, de kale bomen en donkere dagen doorheen en je krijgt een niet hele gezellige cocktail. We kunnen wel wat positiviteit gebruiken! Omdat we allemaal veel tijd thuis doorbrengen, is het fijn om je woning jou positive vibes te laten geven. Hoe je dat doet? Onder andere met een lekkere dosis kamerplanten! Groen is rustgevend, stressverlagend en goed voor lichaam en geest. Door een aantal planten met een tropisch uiterlijk in huis te halen, breng je die onbezonnen zomerse sfeer in huis. Wie wil dat nu niet?

Grote bladeren

Groenblijvende tropische planten met grote bladeren zijn een genot om naar te kijken. Je krijgt instant het gevoel als je in de jungle bent. Planten als de Philodendron, Monstera Deliciosa, Ficus of Strelitzia Nicolai zijn echte blikvangers. Ook mag de bananenplant (Musa) eigenlijk niet in jouw tropische paradijs ontbreken. Met deze in het oog springende kamerplanten kan je een heus statement maken, helemaal wanneer je ze in een bijpassende pot zet. Ga je voor een bijzondere kleur of wil je het natuurlijke sfeertje juist doorzetten met een rotan mand?

Bijzonder uiterlijk

Ook hebben we in ons tuincentrum in Leusden genoeg planten die opvallen door hun bijzondere uiterlijk, bijvoorbeeld door de bloei of kleur. Wat dacht je van de Cordyline FruticosaCroton Codiaem, Aloe Arborescens of Anthurium? Da's nog eens een goed idee! Zijn jouw groene vingers nog aan de lichtgroene kant? Met een cactus of vetplant gaat dat helemaal goed komen: het is dat ze er zo leuk uitzien, want je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. De cactus is een succulent, wat weer wil zeggen dat deze plant het beschikbare water voor een tijdje op kan slaan. 

Tropische planten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Waar zet je 'm neer?

Je hebt een nieuwe exotische groene vriend in huis gehaald, super! Maar waar ga je 'm zetten? Het is belangrijk om de plant een in het oog springend plekje te geven om er zoveel mogelijk van te genieten. Probeer echter wel voor een lichte plek te kiezen.

  • Een vergeten hoekje in de woonkamer, maar ook in de hal of slaapkamer wordt met een plant sfeervol aangekleed. Zet de plant voor wat hoogte op een krukje of een zuil voor een museaal effect.
  • Oók kan je ervoor kiezen met de laatste plantentrend mee te gaan en je grote plant juist een centraal podium te geven. Niks weggestopt in een hoekje, je plant mag shinen! Je moet er uiteraard wel de ruimte voor hebben. Naast de bank, bij de eettafel of in de woonkeuken? Alles mag!
  • Een kast, kruk of vensterbank is zo opgefleurd met een wat kleinere exoot. Zet er een aantal in een groepje en plaats deze links of rechts van het midden. Zo zorg je voor een speels effect.

Tropische planten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Makkelijke verzorging

Een groot voordeel van deze tropische planten is dat ze van nature gewend zijn om zichzelf te redden. Ze vragen dus eigenlijk maar bar weinig van hun baasje, terwijl ze juist zoveel toevoegen aan je interieur. Veel van eerder genoemde kamerplanten staan het liefst op een lichte plek en hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Ze groeien namelijk van oorsprong op luchtvochtige plekken. Houd dus altijd in de gaten of de grond nog vochtig aanvoelt. Check ook altijd het kaartje dat bij de plant zit voor specifieke instructies. 

Tropische planten kopen bij Eurofleur

Kom je ons aanbod kamerplanten bekijken? Ons tuincentrum in Leusden heeft een groot assortiment kamerplanten in allerlei soorten, maten en kleuren. Onze medewerkers staan voor je klaar! Tot gauw!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures