Kerstballen alleen in de boom? Echt niet!

Tags:
Kerstballen alleen in de boom? Echt niet!

Kerstballen zijn niet weg te denken tijdens de kerstperiode. De meesten gebruiken de sfeervolle ballen alleen in de kerstboom. Maar met wat creativiteit zijn er veel andere leuke opties om sfeer aan te brengen in huis met kerstballen. In dit blog hebben we 7 voorbeelden samengesteld om deze kerst de kerstballen om je oren te laten vliegen!

 

1. Decoreer de ‘open haard’ / vensterbank

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een plat oppervlak en je creativiteit. Naast de open haard kan de vensterbank hier ook een ideaal voorwerp voor zijn. Net als in de boom kun je groene kersttakken en kerstballen goed combineren. Maak een slinger of guirlande en hang deze vol meten kerstballen. Hang ze vervolgens aan de open haard of vensterbank.

 

2. Creëer een kerstmandje

Kerstmandjes geven net dat beetje extra sfeer en je kan ze overal in huis neerzetten; in de vensterbank, op de tafel, onder de kerstboom etc.. Het voordeel is dat het heel simpel is om er zelf eentje te maken. We hebben een stappenplan voor je opgesteld:

  1. Ga op zoek naar een bak of mand
  2. Vul de onder- en zijkant met groene kersttakjes
  3. Vul het mandje met kerstballen
  4. Voeg eventueel nog lampjes toe voor extra sfeer
  5. Zoek een mooi plekje voor de mand en genieten maar

 

3. Plaats ze door het hele huis heen

Je kunt de kerstballen overal neerleggen voor extra kerstsfeer! Op de tafel, op het aanrecht, op de sidetable of op de tv-kast. Je kan de kerstballen goed combineren met bijvoorbeeld; (wit gespoten) dennenappels, takjes uit de boom, kerstpoppetjes en nog veel meer. Je kunt het zo gek maken als je wil; hoe meer gestijlde plekjes, hoe meer kerst!

 

4. Onder de kerstboom

In plaats van in de kerstboom is het erg leuk om de grote kerstballen  onder de kerstboom te leggen. Dit is ideaal te combineren met wat ingepakte cadeautjes (deze hoeven niet echt te zijn natuurlijk).

Denk wel altijd aan de huisdieren als je van plan bent om kerstballen op de grond neer te leggen! Kies in dit geval voor stevige, plastic ballen.

 

5. Maak een kerst vogelkooitje

Gebruik een (oud) vogelkooitje om supergave kerstdecoratie te maken. Start met het ophangen van groene kersttakjes aan de binnen- of buitenkant van de kooi. Vervolgens gebruik je de kerstballen om aan de kooi op te hangen en neer te leggen op de bodem. Om het helemaal af te maken voeg je nog wat lampjes toe in de kooi! 

 

6. Combineer kaarsen en kerstballen

Om nog meer warmte en sfeer te creëren kun je kaarsen en kerstdecoratie combineren. Velen hebben het hele jaar door al gezellige stukjes met kaarsen in de woonkamer staan. Voeg hier simpelweg wat leuke kerstballen en andere kerstdecoratie aan toe! Zo makkelijk is het om je huis nog meer in kerstsferen te brengen.

 

7. Gebruik mega kerstballen in de tuin

Deze is misschien wat lastiger uitvoerbaar, maar wij vinden het in ieder geval heel gaaf bedacht! Dit bedrijf gebruikt mega-kerstballen bij de ingang van hun kantoor. Dat is nog eens opvallend! Ga jij je tuin hier ook mee versieren?

 

Onze kerstshow is in volle gang en we staan te popelen om jou te ontvangen bij onze ingang! Benieuwd naar alle nieuwe kersttrends en -versieringen? Kom dan snel langs bij Eurofleur in Leusden!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures