Creatief met groen

Tags:
Creatief met groen

2021 Wordt het jaar van de kamerplant! Omdat je ook dit jaar veel tijd thuis zal doorbrengen, moet het interieur helemaal naar je zin zijn. Daar hoort natuurlijk groen bij! Wie is er namelijk niet dol op een grote, bloeiende, stekelige of vette kamerplant? Zeker wanneer de kerstboom weg is, kan het nogal leeg aanvoelen. Tijd dus om een flinke dosis planten in huis te halen. Nu kan je je plant gewoon in een pot zetten en ‘m een leuk plekje geven, maar je kan het het komende jaar ook nét wat creatiever aanpakken. We zijn inmiddels wel wat gekkigheid gewend. Waarom niet ‘lekker gek’ omgaan met groen? Wij hebben drie tips voor je verzameld.

  1. Maak een statement met een tak

De tijd van één klein potje met een cactus op de vensterbank is wel voorbij. Tuurlijk, zo’n cactus kan daar prima blijven staan, maar het mag op het moment wel een stukje uitbundiger qua beplanting! Sowieso mag je je woning dat urban jungle effect geven door op verschillende plekken een groepje kamerplanten neer te zetten, maar het kan ook nét even anders. Sommige planten zullen het helemaal niet erg vinden als je er een tak afknipt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Monstera? Knip één zo’n tak af en zet ‘m in een bijzondere vaas. Misschien heb je nog wel een oude fles staan, want ook dat kan je groene creatie nét even anders maken. Ook de Scindapsus en Alocasia doen het goed op water! Zet op meerdere plekken in huis zo'n vaas voor een gevoel van eenheid.

  1. Een roomdivider van groen

Je hebt vast wel eens van een roomdivider gehoord! Het is een kast of wand die een grote, vaak lange ruimte in twee scheidt. Zo maak je van een wat ongezellige plek twee sfeervolle hoekjes, zonder aan ruimte in te leveren. Waarom niet een plantenwand als roomdivider laten fungeren? Dat kan je natuurlijk heel letterlijk nemen door een wandje te plaatsen en daar wat plantenbakken aan te bevestigen, maar het kan ook anders. Ken je die stalen kasten met verschillende vakken zonder achterkant? Deze zijn perfect om te vullen met kleine, grote, kruipende en hangende planten. Ook kan je een rek plaatsen waaraan je op verschillende hoogtes allerlei planten laat bungelen. Dat is nog eens bijzonder!

Creatief met kamerplanten | Tuincentrum Eurofleur

  1. Kamerplanten als meubelstuk

Tegenwoordig zijn kamerplanten een waar woonobject te noemen. Er zullen dan ook weinig Nederlandse huishoudens zijn waar geen enkele plant te vinden is. Waarom dan niet je kamerplant omtoveren tot meubel? Eerlijk, dat klinkt misschien gek, maar de echte creatievelingen durven vast de uitdaging vast aan te gaan. Maak met een decoupeerzaag een gat in je tafel, bureau of kruk die net even wat kleiner dan je plantenpot is. Vervolgens ‘hang’ je min of meer de plant in je meubel. Over hangen gesproken, misschien heb je wel een wandplank aan de muur die wat vergroening kan gebruiken. Bevestig aan de onderkant één of meerdere hangplantjes om ook je muur een extra dimensie te geven. Op zo’n manier integreer je groen op een wel heel spannende manier!

Kom langs bij tuincentrum Eurofleur om jouw verzameling kamerplanten te vergroten. We hebben planten in allerlei soorten en maten voor je op voorraad. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw creatieve DIY plan past. Hopelijk tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures