Kerstboom eruit, en dan?

Kerstboom eruit, en dan?

Kerstboom eruit, kamerplant erin | Tuincentrum EurofleurHet volgende scenario zal je vast bekend voorkomen: het is begin januari en de feestdagen voelen als eeuwen geleden. Die kerstboom moet er eigenlijk uit, maar stiekem staat het zo gezellig… Wanneer je deze dan toch met tegenzin weghaalt, blijft er zo’n kale, lege en saaie hoek over. En dan? Nou, wij bij Eurofleur hebben het antwoord! Kom vooral langs om een mooie kamerplant met bijpassende pot uit te zoeken! Wij geven je vast een aantal tips & tricks bij het uitzoeken van je nieuwe groene huisgenoot.

Grote kamerplant

Natuurlijk kan je je kerstboom zo lang als je wil laten staan, maar de kans is groot dat je na Driekoningen (6 januari) toch wat vreemde blikken van gasten zal krijgen. Tover daarom zo snel mogelijk jouw huis om tot groene oase. Koop één of meerdere prachtige kamerplanten om dat gezellige, levendige en groene gevoel vast te houden. Ga bijvoorbeeld voor één grote kamerplant die de eyecatcher van het interieur moet worden. Kies voor een plant met allure om de eer van de kerstboom hoog te houden. Zet ‘m in een opvallende pot en zorg dat de plant vanuit elke hoek van de kamer bekeken kan worden. Planten mogen anno 2021 namelijk opvallen! Denk bijvoorbeeld aan deze planten:

  • Ficus Lyrata (Vioolbladplant)
  • Musa (Bananenplant)
  • Philodendron (Philodendron)
  • Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant)

Kerstboom lookalike

Mocht je nu eigenlijk écht niet zonder kerstboom kunnen? Ga dan voor een plant die er goed op lijkt! Denk bijvoorbeeld aan de Aspergeplant (Asparagus) of de Kamerden (Araucaria heterophylla). Hun bijzondere ‘bladeren’ geven de illusie dat de kerstboom er nog staat. Versier de Kamerden in de wintermaanden met lichtjes voor een heus lookalike effect. Zet de plant op een krukje voor een haast museale uitstraling waar alle ogen op gericht zullen zijn.

Kamerplantenhoek

Waarom voor één eyecatcher gaan als je een hele hoek kan omtoveren tot kamerplantenaltaar. Verzamel de mooiste kamerplanten en zet ze in verschillende potten uit dezelfde kleurenfamilie voor een wild, maar toch rustig effect. Wissel af qua bladvorm en grootte om je plantenhoek een speelse uitstraling te geven. Mix and match bijvoorbeeld een grote cactus met een elegante Lepelplant, een bijzondere Monstera met een kleine Aloë Vera of een bloeiende Bromelia met een groene Kentiapalm. Niks is te gek!

Kerstboom eruit, kamerplant erin | Tuincentrum Eurofleur

Draai het om

De meeste kamerplanten groeien in de hoogte en breedte, maar er zijn er ook een aantal die kruipen of hangen! Doe het eens helemaal anders en zét geen nieuwe plant neer, maar hang ‘m op! Bevestig een haak aan het plafond, kies een toffe plantenhanger en hang er een mooie plant in. Mix and match met meerdere planten op verschillende hoogtes voor een speels effect. Denk bijvoorbeeld eens aan deze hangplanten:

  • Rhipsalis (Koraalcactus)
  • Aeschynanthus (Lipstickplant)
  • Senecio (Erwtenplantje)
  • Hedera (Klimop)

Zin om een kamerplant in huis te halen? Kom (na de lockdown) langs bij tuincentrum Eurofleur! Bij ons tuincentrum in Leusden helpen we je maar al te graag aan een nieuwe groene huisgenoot. Woon je in de omgeving van Amersfoort, Woudenberg, Barneveld, Zeist, Soesterberg of Valkenheide? Dan zien we je snel bij tuincentrum Eurofleur!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures