Pretty in pink! Roze kamerplanten

Tags:
Pretty in pink! Roze kamerplanten

Pink, it was love at first sight. Wie wordt er niet vrolijk van de kleur roze? Van babyroze tot een neontint en van oudroze tot een felle variant: roze komt voor in vele gedaantes. Zo passen roze accessoires goed bij een romantische woonstijl, maar geven ze ook net dat beetje pit in een Scandinavisch ingericht huis. Zelfs in een stoer industrieel huis kan een stevige dot roze een trendy toevoeging zijn. Eén ding is zeker: voor een beetje roze hoeft niemand bang te zijn. Sterker nog, het is hartstikke hip! Wist je dat er naast roze woonaccessoires ook een groot aantal kamerplanten zijn met een roze bloem of bladkleur? Wij zetten er een paar roze kamerplanten voor je op een rij.

Calathea

De Calathea is er in vele soorten en maten, maar misschien is de Triostar wel de meest opvallende. Aan de onderkant zijn de bladeren paarsrood, maar op de bovenkant lopen de kleuren over van groen naar wit met roze. Geef deze Calathea regelmatig water en zorg dat de potgrond nooit droog staat. Ook de Calathea Ornata Sanderiana heeft zo’n roze kleurverloop. Deze bladeren zijn iets breder en stugger, en vallen op door de haast penseelachtige strepen aan de bovenkant van het blad. Een waar kunstwerkje! Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd, dus is het belangrijk om ze niet teveel bloot te stellen aan daglicht. Beide planten sluiten in de avond hun bladeren en vouwen ze bij het opkomen van de zon weer open. Hoe bijzonder is dat!?

Tradescantia Nanouk

Van deze kleurrijke verschijning wordt iedereen vrolijk! Deze sterke kamerplant trekt door zijn paarse en roze strepen direct de aandacht. Het blad is aan de bovenzijde glad, maar de felroze onderkant heeft een meer harig gevoel. Het is een makkelijke plant. Hij houdt van een lichte plek en vindt het niet heel erg om af een toe een klein beetje droog te staan. Ook laat deze plant, die ook wel bekend staat als de Vaderplant, zich gemakkelijk stekken. In het voorjaar zijn er zelfs roze of witte bloemetjes te zien. Deze plant verveelt dus nooit.

Roze kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Maranta

De roze nerven van de Maranta maken de plant tot dé eyecatcher van jouw interieur. Ergens heeft deze kamerplant wat weg van de Calathea, omdat ook deze groene topper het liefst op een wat meer schaduwrijk plekje staat. Teveel licht veroorzaakt schade aan het blad. Dat willen we natuurlijk pertinent voorkomen, aangezien de bladeren juist het meest opvallend zijn. Zorg ervoor dat de kluit altijd licht vochtig is. Ook een sproeibeurtje op zijn tijd vindt de plant heerlijk.

Fittonia

Ook deze plant heeft weer die prachtige combinatie van heldergroen een felroze. Ondanks zijn bescheiden formaat is de plant er één die alle ogen naar zich toetrekt. De roze nerven op de bladeren hebben een haast hypnotiserende uitstraling. De plant staat niet voor niks ook wel bekend als Mozaïekplant. Omdat de plant afkomstig is uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud, houdt 'ie ook in de Nederlandse huishouden van een warme en vochtige plek. De badkamer is bijvoorbeeld ideaal!

Prachtige bloeiers

Dan zijn er natuurlijk nog de bloeiende kamerplanten die opvallen door hun kleurrijke bloem. Met zo’n bloeier heb je altijd een prachtige plant om naar te kijken. Dit zijn planten met opvallende roze bloemen:

  • Orchidee
  • Bromelia
  • Medinilla
  • Anthurium
  • Cyclaam
  • Kalanchoe

Roze kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Bij Eurofleur vind je een plantenassortiment van enkele honderden soorten en variëteiten. Door dagelijkse rechtstreekse inkoop op de bloemenveiling en kwekerijen en de juiste verzorging in onze kassen, koop jij een kamerplant van optimale kwaliteit: vers en sterk. Elke plant gaat immers door onze vingers. Ons aanbod is altijd bijzonder en vooruitstrevend, dus je moet er snel bij zijn!

Kamerplanten in onze webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures