Welk tuingereedschap moet ik in huis halen?

Welk tuingereedschap moet ik in huis halen?

Tuingereedschap kopen | Tuincentrum EurofleurHet buitenseizoen is in aantocht! Tijd om eens met een kritische blik naar de tuin, het terras of het balkon te kijken. Welke planten hebben het overleefd, hoe staat de tuinset erbij en wordt het niet eens tijd om de groene aanslag te verwijderen? De onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet. Daarom is het goed om alles wat je nodig hebt op het gebied van tuinonderhoud in huis te hebben. Denk daarbij aan bestrijdingsmiddelen, meststoffen, maar ook tuingereedschap mag niet worden vergeten. Maar welk gereedschap is essentieel om in huis te hebben voor de niet-hovenier, maar wel tuin liefhebbende persoon? Wij zetten ze op een rij!

Bewatering: van gieter tot tuinslang

Een tuin zonder tuinplanten is geen tuin te noemen. Groen geeft rust en een positief gevoel, maar is daarnaast essentieel voor onze planeet. Zorg dus eerst dat er flink wat gaat groeien en bloeien in de tuin. Daar kan een schep, schop of spade heel goed bij van pas komen. Waar kan een plant niet zonder? Juist, water! Een gieter, een tuinslang (als je een buitenkraantje hebt), een emmer of zelfs een regenton mag niet ontbreken. Met deze items houd je je planten blij en vitaal, zeker wanneer je ze net in de grond hebt gezet. Ook in de warmere maanden van het jaar is het belangrijk bijna dagelijks je planten van een slokje water te voorzien.

Shop tuingereedschap



Snoeien: van heggen- tot snoeischaar

En als je het dan toch hebt over planten: deze moeten af en toe een snoeibeurtje krijgen! Dit kan zowel elektrisch als met de hand. Wanneer je ziet dat er verdorde takken aan de plant zitten of dat ‘ie langzaamaan richting de buren kruipt, is het nodig de plant met een snoei- of heggenschaar kort te wieken. Zo kunnen er weer nieuwe scheuten ontstaan. Voor kleinere planten, struiken en boompjes is een snoeischaar of heggenschaar voldoende. Een grotere boom vraagt vaak om telescopisch gereedschap en een strakke haag ziet graag de heggenschaar op zijn tijd langskomen. Eén of twee keer per jaar een snoeibeurt is vaak meer dan genoeg. Er zijn echter ook genoeg planten die niet eens een snoeibeurt nodig hebben. Langzame groeiers, zoals bepaalde bodembedekkers of haagplanten, zijn perfect voor mensen die niet graag met hun knippertje aan de slag gaan.

Wist je dat…  het niet voor niks is dat tuingereedschap vaak een felle kleur heeft? Zo vind je het makkelijk terug in de tuinschuur!

Tuingereedschap kopen | Tuincentrum EurofleurOnderhoud aan de bodem: weg met onkruid

Helaas moet iedereen er wel eens aan geloven: het weghalen van onkruid, mos of plantafval. Er zijn meerdere opties voor dit soort onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan een onkruidsteker, een voegenkrabber, of een handcultivator. Om de lucht-, water- en voedselopname van je grasmat te verbeteren, is het belangrijk dat je gazon bladvrij wordt gehouden met bijvoorbeeld een hark. Ook kan je gebruik maken van een verticuteermachine. Voorkomen is beter dan genezen, dus is het aan te raden om de bovenste laag van bijvoorbeeld een border te schoffelen met, jawel, een schoffel. Een bezem en kruiwagen zijn natuurlijk ook essentieel bij het opruimen van de tuin.

Gazon: maaien en zaaien

Iedereen weet: een gazon vraagt om onderhoud. We noemden al de hark en de verticuteermachine, maar ook de grasmaaier of robotmaaier mogen niet worden vergeten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de grootte van het gazon en het soort gras. Het is belangrijk een goede maaier in huis te halen, want in de zomermaanden moet de gras vaak wekelijks worden gekortwiekt. Voor lastigere hoekjes en een strak eindresultaat is een grasschaar handig om in huis te halen. Ook kan je de randen van het gazon netjes krijgen met behulp van een kantafsteker.

Alles voor het onderhouden van de tuin koop je bij Eurofleur!

Ga snel aan de slag, zodat je buitenplekje er weer piekfijn uitziet. Bij tuincentrum Eurofleur kan je terecht voor allerlei soorten gereedschap van kwaliteitsmerken als Gardena en Talen Tools. Ook voor de juiste kleding en bescherming om je onderhoud juist te plegen ben je bij ons tuincentrum in Leusden aan het juiste adres. Onze medewerkers voorzien je graag van het juiste advies. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures