Achter de geraniums? Ga d’r voor!

Tags:
Achter de geraniums? Ga d’r voor!

Hippe geraniums kopen | Tuincentrum Eurofleur Ook wij zijn ons er van bewust dat de geranium niet bepaald een hot and happening imago heeft. Sterker nog, ze worden vaak geassocieerd met stoffige huizen van oude mensen. Tot nu! De geranium verdient namelijk veel beter: met hun kleurrijke bloemen en ijzersterke karakter toveren ze elk balkon of terras om tot een vrolijk en zomers plaatje. Ga je voor fel, pastel of misschien wel tweekleurig? Kom lang bij tuincentrum Eurofleur en ontdek deze kleurrijke tuintoppers.

Veelzijdige tuin- en woonplant

We kruipen langzaam richting het einde van april en dus kan het echt niet lang meer duren voordat we weer volop van de zon en haar hoge temperaturen mogen genieten. Tijd om de tuin klaar te maken voor een kleurrijke zomer! Hoe? Met geraniums dus! Deze veelzijdige plant staat binnen én buiten haar mannetje. Wanneer het gedaan is met de vorst kan je ze van de salontafel verplaatsen naar de tuintafel. Je hebt er dus het gehele jaar plezier van!

Alle geuren en kleuren

Geraniums ademen op en top vrolijkheid en dat heb je toch echt wel verdient na dit roerige jaar. Het prachtige groene en blad en de bonte kleuren zijn over het algemeen de meest bekende eigenschappen van de geranium, maar wist je echter dat de plant voorkomt in vele soorten en maten? Ook zijn er verschillende groeiwijzen en bloemvormen. De drie belangrijkste en meest bekende groepen zijn:

  • de staande geranium (Pelargonium zonale)
  • de hanggeranium (Pelargonium peltatum)
  • de Franse geranium (Pelargonium grandiflorum).

Hippe geraniums kopen | Tuincentrum Eurofleur Daarnaast bestaan er zelfs geurgeraniums (Pelargonium graveolens). Het blad van deze soorten kan ruiken naar munt, appel of zelfs chocolade!

5x geraniums gebruikenGeranium verzorgen

Vrolijk in een handomdraai de tuin of het balkon op! Zet een aantal geraniums in kleurrijke potten voor een extra vrolijk effect of geef de bloemen het podium door ze in wat meer neutrale potten te zetten. Speel met de hoogte en grootte van de potten voor een bijzonder speelse uitstraling. Alles kan! Je kunt ze zelfs in de border planten. In de zomer kan de plant zich namelijk eenvoudig vermenigvuldigen qua grootte en hoeveelheid bloemen. Dat wordt nog eens een bloemenzee! Let er wel op dat je de planten op een zonnige plek zet. Geef deze zonliefhebbers ook voldoende water en voeg eens in de twee weken wat plantenvoeding toe. De bloemen zullen nóg uitbundiger bloeien, vaak tot diep in het najaar. Wanneer andere planten eerder bruin dan groen zijn, zullen deze kleurrijke vrienden nog een hard hun best doen om voor jou te stralen.

Tip: vergeet niet de uitgebloeide bloemen weg te halen, zodat de geranium nieuwe knoppen aan kan maken.

Fleur de boel op: geraniums kopen bij Eurofleur

Je hoort het, er is eigenlijk geen reden om de geranium links te laten liggen. Er is altijd wel een tint of een combinatie van kleuren die jou aanspreekt. Doop je tuin, terras of balkon dan ook onder in deze kleurrijke bloemenpracht. En het fijne is ook nog dat je echt geen donkergroene vingers hoeft te hebben om de plant in leven te houden. Win-win! Kom dus langs bij tuincentrum Eurofleur en bekijk deze en andere prachtbloeiers die jou helemaal in de zomermood krijgen. Zien we je snel?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures