Koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht

De zomer is in zicht en de temperaturen beginnen te stijgen. De hoogste tijd om je familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellig etentje! Een rijk gevulde tafel met lekkere drankjes en smakelijk eten. Er zijn meerdere mogelijkheden om buiten te koken en lekkere gerechten op tafel te zetten. Begin maar alvast met het uitnodigen van je gasten en het dekken van de tafel, want in deze blog nemen we je mee in alle mogelijkheden van buiten koken. Eetsmakelijk!

  • De barbecue. Dit is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij ‘buiten koken’. Bereid hier de lekkerste stukken vlees op of sappige gegrilde groentes. Je kan dit doen op een gasbarbecue, elektrische barbecue of op een houtskool barbecue doen. Een van de meest populaire houtskool barbecues van dit moment is de Kamado The Bastard! Naast vlees en groentes kun je zelfs taarten, pizza’s en soepen bereiden op de barbecue.
  • De buitenkeuken. Deze optie lijkt op het principe van de gasbarbecue, maar is net even anders. Een buitenkeuken is luxer dan de barbecue. Zo heeft deze een aanrecht, mogelijkheid om direct en indirect te grillen en kun je met de buitenkeuken gemakkelijker voor grote gezelschappen koken.
  • De pizza oven. Schaf een pizza oventje aan en breng de Italiaanse keuken naar je tuin. Onze favoriet is de houtgestookte pizza oven. Hiermee krijgt de pizza de lekkerste smaak en wil je nooit meer anders.
  • De rookoven. Roken is een kookwijze die een bijzondere en unieke smaakt geeft en vetarm is. Er wordt weinig tot geen olie en vetten gebruikt bij het bereiden van het eten.
  • Het kampvuur. Ga terug naar de basis en bereid het eten direct boven een kampvuur. Maak een kampvuur en plaats hier een driepoot boven met een metalen ketting en haak. Aan deze haak kun je je pot hangen waarin je kunt koken. Zet er een aantal stoelen omheen en je kunt de hele avond genieten van vuur, eten en gezelligheid.

Kom naar ons tuincentrum in Leusden en shop al je benodigdheden om buiten te koken en om je tafel aan te kleden voor een onvergetelijk etentje.

Alvast online shoppen? Bekijk onze barbecues, smokers en accessoires!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Vacatures