Koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht

De zomer is in zicht en de temperaturen beginnen te stijgen. De hoogste tijd om je familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellig etentje! Een rijk gevulde tafel met lekkere drankjes en smakelijk eten. Er zijn meerdere mogelijkheden om buiten te koken en lekkere gerechten op tafel te zetten. Begin maar alvast met het uitnodigen van je gasten en het dekken van de tafel, want in deze blog nemen we je mee in alle mogelijkheden van buiten koken. Eetsmakelijk!

  • De barbecue. Dit is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij ‘buiten koken’. Bereid hier de lekkerste stukken vlees op of sappige gegrilde groentes. Je kan dit doen op een gasbarbecue, elektrische barbecue of op een houtskool barbecue doen. Een van de meest populaire houtskool barbecues van dit moment is de Kamado The Bastard! Naast vlees en groentes kun je zelfs taarten, pizza’s en soepen bereiden op de barbecue.
  • De buitenkeuken. Deze optie lijkt op het principe van de gasbarbecue, maar is net even anders. Een buitenkeuken is luxer dan de barbecue. Zo heeft deze een aanrecht, mogelijkheid om direct en indirect te grillen en kun je met de buitenkeuken gemakkelijker voor grote gezelschappen koken.
  • De pizza oven. Schaf een pizza oventje aan en breng de Italiaanse keuken naar je tuin. Onze favoriet is de houtgestookte pizza oven. Hiermee krijgt de pizza de lekkerste smaak en wil je nooit meer anders.
  • De rookoven. Roken is een kookwijze die een bijzondere en unieke smaakt geeft en vetarm is. Er wordt weinig tot geen olie en vetten gebruikt bij het bereiden van het eten.
  • Het kampvuur. Ga terug naar de basis en bereid het eten direct boven een kampvuur. Maak een kampvuur en plaats hier een driepoot boven met een metalen ketting en haak. Aan deze haak kun je je pot hangen waarin je kunt koken. Zet er een aantal stoelen omheen en je kunt de hele avond genieten van vuur, eten en gezelligheid.

Kom naar ons tuincentrum in Leusden en shop al je benodigdheden om buiten te koken en om je tafel aan te kleden voor een onvergetelijk etentje.

Alvast online shoppen? Bekijk onze barbecues, smokers en accessoires!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures