Hoe verzorg ik mijn tuinplanten bij warm weer?

Tags:
Hoe verzorg ik mijn tuinplanten bij warm weer?

Planten in zomer verzorgen | Tuincentrum EurofleurHet ene moment vliegt de regen ons om de oren, terwijl we het volgende op onze loungebank van de bloedhete zonnestralen aan het genieten zijn. Er is in Nederland nooit een pijl op te trekken! Momenteel vallen de mussen zo’n beetje van het dak en zijn de planten in de tuin extra dorstig. Tijd voor een aantal verzorgtips! Want hoe houd je je tuinplanten tevreden tijdens deze warme dagen? Tuincentrum Eurofleur zet een aantal hete verzorgingstips voor je op een rijtje.

Geef je planten de juiste hoeveelheid water

Geniet je momenteel van de stralende bloemenpracht in je tuin en zijn die zomerbloeiende eenjarige planten ook zo aan het stralen op jouw balkon? Die vrolijkheid wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Het is namelijk nog maar net dat ons leven voornamelijk buiten afspeelt. Haal dan ook het beste uit je buitenplek, zelfs als de mussen van het dak vallen. Iedereen weet dat planten het het meest naar hun zin hebben als hun dorst is gelest. Water is essentieel voor een uitbundige bloei en groei, en voor net aangeplant groen en planten in een bloempot geldt dat nóg meer. Geef jouw planten dan ook voldoende water, maar pas op dat je ze niet een overdosis geeft. Je wilt natuurlijk niet dat het water niet goed weg kan lopen en dat de wortels zodoende gaan rotten.

TIP: Een voordeel van planten in een bloempot is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Wanneer ze het zwaar hebben met de hitte is het een goed idee om ze een wat schaduwrijker plekje te geven.

Planten in zomer verzorgen | Tuincentrum EurofleurWanneer geef ik mijn planten water?

Logischerwijs hebben planten tijdens een drogere periode meer water nodig dan wanneer er net een grote regenbui is geweest. Sommige planten kunnen tegen een stootje, maar de meeste tuinplanten worden niet blij van te droge voeten. Geef bij voorkeur water wanneer de zon (nog) niet volop op je tuin schijnt. Dit is logischerwijs ’s avonds of ’s morgensvroeg. Wanneer je in de volle zon met de tuinslang of gieter aan de gang gaat, is er een grote kans dat het water direct verdampt en de bladeren van je plant verbranden.

Gieter of tuinslang kopen
 

Ga zorgzaam om met water

Het heeft weinig zin om de bladeren van de plant water te geven. De wortels hebben immers het water nodig en natte bladeren kunnen juist schimmels opleveren. Geef dus gericht water, bij voorkeur met water uit een regenton. Zo bespaar je immers op drinkwater en geef je ook meteen iets terug aan de planeet. Daarnaast vinden je planten het hemelwater stiekem veel lekkerder dan het kraanwater. Kraanwater bevat immers kalk. Ook een druppelsysteem is een uitkomst. Planten in zomer verzorgen | Tuincentrum EurofleurZo’n systeem berekent immers zelf wanneer de plant dorst heeft en hoeveel water er moet worden gegeven.

Regenton aanschaffen? Doen!Laat ander tuingereedschap nog even liggen

Naast de gieter of tuinslang heb je deze periode weinig tuingereedschap nodig. De snoeischaar mag even in de kast blijven, aangezien de felle zon na een snoeibeurt schade aan de bladeren aan kan richten. Ook de grasmaaier mag nog even wegblijven. Hoe korter je grasmat, hoe groter de kans dat je gazon droog komt te staan. Vergeet niet je gazon goed te besproeien, liefst een paar keer per dag.

Haal het beste uit je beplanting met tuincentrum Eurofleur

Geef je planten de beste verzorging! Kom langs bij tuincentrum Eurofleur om ons assortiment tuinplanten en bloempotten te bekijken. We hebben daarnaast potgrond, hydrokorrels en andere grond- en mestproducten. Voor allerlei bewateringsproducten van onder andere Gardena, Fiskars en Talen Tools ben je bij ons aan het juiste adres. Kom voor meer tips langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. Onze medewerkers helpen je graag. Zien we je snel?

Kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures