Hup Holland Hup! Kleur jouw huis en tuin oranje

Hup Holland Hup! Kleur jouw huis en tuin oranje

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan! Ben je ook zo aan het genieten van ons team tijdens het EK? Wij wel! Wij houden immers wel van een beetje oranje in ons leven. Zo vind je bij tuincentrum Eurofleur allerlei oranje woonaccessoires en sfeeritems die jouw huis en tuin in een oranje jasje steken. Maar dat niet alleen… We hebben ook prachtige kamerplanten en tuinplanten waarmee je nóg meer in de EK mood komt. Wie wordt er immers niet blij van een beetje oranje? Dit zijn onze drie favoriete oranje planten! Kom langs bij tuincentrum Eurofleur en sla je slag...

1. Afrikaantje

Goal! Met deze toffe tuintopper scoor jij zeker punten. Het welbekende Afrikaantje (Tagetes) is immers een behoorlijke showstopper. Hij doet het goed op zonnige, maar ook schaduwrijke plekken. Deze alleskunner bloeit vanaf juni de hele zomer lang. Wel is het een dorstige plant,Oranje planten kopen | Tuincentrum Eurofleur maar houdt het Afrikaantje niet van natte voeten. Fleur de border op met deze oranje tuinplant of zet er een aantal in één of meerdere bloempotten. Succes gegarandeerd.

Wist je dat… Het Afrikaantje een stofje bevat dat wortel-etende aaltjes dood? Het is dus ook een functionele plant!

2. Strelitzia

Deze kamerplant is een echte topscoorder. Met zijn bijzondere bloemen is de Paradijsvogelplant immers een adembenemende verschijning. De Strelitzia is een tropische plant die zijn oorsprong vindt in Zuid-Afrika. De ranke bladeren vallen op, maar de bijzondere oranje bloemen nog veel meer. Hij staat graag op een lichte plek, krijgt graag veel water en in de zomer kan je plOranje planten kopen | Tuincentrum Eurofleurant zelfs prima een plekje geven in de achtertuin. Let wel op dat zijn bloempot een gat heeft zodat overtollig water eenvoudig kan weglopen.

Kamerplanten3. Calendula

Met de Goudsbloem, ook wel bekend als Calendula, win je sowieso! Deze eenjarige plant tovert een glimlach op ieders gezicht. Naast zijn vrolijke uitstraling staat de tuinplant ook bekend om andere dingen, te weten:

  • Als medicijn tegen huidaandoeningen;
  • Als pittige toevoeging aan een rijstgerecht;
  • Als voorspeller van een regenachtige dag;
  • Als plant die mieren kan weren.

Veelzijdigheid kenmerkt de plant dus. Hij staat graag op een zonnige en niet al te vochtige plek en kan erg lang doorbloeien. Daar heb je dus veel plezier van!

TuinplantenTuincentrum Eurofleur brengt je in de juiste sferen!

Maak van jouw huis en tuin een plekje waar je dit EK heerlijk geniet van alle wedstrijden! Een beetje oranje maakt het kijken naar ons team helemáál gezellig! Bezoek tuincentrum Eurofleur in Leusden voor de meest vrolijke kamer- en tuinplanten. We hebben een groot assortiment perkgoed, maar uiteraard hebben we ook volop vaste planten, kuipplanten, bodembedekkers, heesters en fruitbomen We geven je graag advies over welke plant het meest geschikt is voor jouw huis of tuin. Zien we je snel?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures