Zuiver je lucht met luchtzuiverende planten!

Tags:
Zuiver je lucht met luchtzuiverende planten!

Wat zou je denken als we je vertellen dat er planten zijn die ‘onfrisse geuren’ kunnen afbreken? Je zou ons waarschijnlijk niet direct geloven, maar deze planten bestaan echt! Luchtzuiverende planten hebben als kenmerk dat ze o.a. ‘onfrisse geuren’ kunnen afbreken. Met het aanschaffen van deze planten heb je je luchtverfrissers niet meer nodig. In deze blog leggen we je de voordelen van luchtzuiverende planten uit en welke planten tot deze categorie behoren.

Voordelen van luchtzuiverende planten

Tegenwoordig worden huizen goed geïsoleerd, waardoor het binnenklimaat van vele woningen niet goed is. Er ontstaat een droge lucht en er is vaak te weinig zuurstof binnen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen of klachten als hoofdpijn, slechte nachtrust of concentratieproblemen.

Hoe werkt dit? De bladeren van de planten nemen schadelijke stoffen uit de lucht die vervolgens worden opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende planten zetten CO2 om in zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbeterd. Ook kunnen ze waterdamp de lucht inbrengen, waardoor de luchtvochtigheid verbeterd. Beide kenmerken dragen bij aan een gezonder binnenklimaat, wat resulteert in gezondheid voordelen, zoals een goede concentratie. Hierdoor is het ook fijn om een luchtzuiverende plant in je werkomgeving te hebben. Daarnaast kunnen deze planten ‘onfrisse geuren’ afbreken, waardoor ze dienen als een natuurlijke luchtverfrisser.

Soorten luchtzuiverende planten

Er zijn een meerdere soorten planten die bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. We hebben hieronder een selectie gemaakt van de vijf luchtzuiverende planten die wij jouw aanraden.

 • Lepelplant (Spathiphyllum)
 • We zijn fan van varens. Deze drie soorten behoren allemaal tot de familie vaatplanten.
  • Krulvarens (Nephrolepis)
  • Blauwvaren (Phlebodium aureum)
  • Vogelnestvaren (asplenium)
 • Rubberplant (Ficus robusta)
 • Gatenplant (Monstera deliciosa)
 • Goudpalm (Dypsis lutescens)

Verbeter jouw binnenklimaat door middel van deze luchtzuiverende planten. Laat je adviseren en shop de planten in ons tuincentrum en kies de plant die het beste bij jouw interieur past. Ook zijn de planten online te bestellen via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures