Zuiver je lucht met luchtzuiverende planten!

Tags:
Zuiver je lucht met luchtzuiverende planten!

Wat zou je denken als we je vertellen dat er planten zijn die ‘onfrisse geuren’ kunnen afbreken? Je zou ons waarschijnlijk niet direct geloven, maar deze planten bestaan echt! Luchtzuiverende planten hebben als kenmerk dat ze o.a. ‘onfrisse geuren’ kunnen afbreken. Met het aanschaffen van deze planten heb je je luchtverfrissers niet meer nodig. In deze blog leggen we je de voordelen van luchtzuiverende planten uit en welke planten tot deze categorie behoren.

Voordelen van luchtzuiverende planten

Tegenwoordig worden huizen goed geïsoleerd, waardoor het binnenklimaat van vele woningen niet goed is. Er ontstaat een droge lucht en er is vaak te weinig zuurstof binnen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen of klachten als hoofdpijn, slechte nachtrust of concentratieproblemen.

Hoe werkt dit? De bladeren van de planten nemen schadelijke stoffen uit de lucht die vervolgens worden opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende planten zetten CO2 om in zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbeterd. Ook kunnen ze waterdamp de lucht inbrengen, waardoor de luchtvochtigheid verbeterd. Beide kenmerken dragen bij aan een gezonder binnenklimaat, wat resulteert in gezondheid voordelen, zoals een goede concentratie. Hierdoor is het ook fijn om een luchtzuiverende plant in je werkomgeving te hebben. Daarnaast kunnen deze planten ‘onfrisse geuren’ afbreken, waardoor ze dienen als een natuurlijke luchtverfrisser.

Soorten luchtzuiverende planten

Er zijn een meerdere soorten planten die bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. We hebben hieronder een selectie gemaakt van de vijf luchtzuiverende planten die wij jouw aanraden.

 • Lepelplant (Spathiphyllum)
 • We zijn fan van varens. Deze drie soorten behoren allemaal tot de familie vaatplanten.
  • Krulvarens (Nephrolepis)
  • Blauwvaren (Phlebodium aureum)
  • Vogelnestvaren (asplenium)
 • Rubberplant (Ficus robusta)
 • Gatenplant (Monstera deliciosa)
 • Goudpalm (Dypsis lutescens)

Verbeter jouw binnenklimaat door middel van deze luchtzuiverende planten. Laat je adviseren en shop de planten in ons tuincentrum en kies de plant die het beste bij jouw interieur past. Ook zijn de planten online te bestellen via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures