Een kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin

De zomer is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Na schooltijd gaan ze het liefst met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Hoe fijn is het als je tuin hierop ingericht is? Een kindvriendelijke tuin waarin ze de grootste lol hebben. In deze blog geven we tips over hoe je de tuin kunt omtoveren tot een kindvriendelijke tuin waarin ook jullie als ouders kunnen genieten.

Een hoekje voor jezelf

Waarschijnlijk spendeer je zelf veel tijd in je tuin. Denk aan die heerlijke nazomeravonden of juist met een kopje koffie de eerste zonnestralen meekrijgen in de ochtend of om even tot jezelf te komen met een goed boek. Bepaal een plek in de tuin waar je je eigen volwassenhoekje maakt. Dit is jouw plek en kun je daarom samenstellen hoe jij die het liefste ziet. Denk hierbij aan een grote eettafel met stoelen, een loungeset of toch loungestoelen. Op deze plek mag jij je thuis en comfortabel voelen.

Een hoekje voor de kinderen

Naast je eigen hoekje is het nu de beurt aan de kinderen. Creëer een hoek waar je kinderen uitgebreid kunnen spelen. Je kunt een zandbak maken, een speeltoestel bouwen of een schommel plaatsen. De ondergrond die je hiervoor kiest is essentieel. Kies voor een zachte ondergrond, zoals rubberen tegels of houtsnippers. Ook een grasveldje is een favoriet onder de kinderen. Hier kunnen ze voetballen, picknicken of tikkertje spelen.

De kinderhoek is voor velen een stuk van de tuin die niet in het geheel past. Onze tip: plaats een lage heg of muurtje naast de hoek, waardoor deze deels gescheiden is van de rest van de tuin. Wel is het belangrijk dat de kinderen niet helemaal in een hoek geduwd worden en dat je ze in de gaten kunt houden.

Waar kinderen ook van houden zijn dieren. Als je de ruimte hebt in de tuin is het leuk om bijvoorbeeld konijnen of kippen in de tuin te nemen. Zo kun je een eigen mini kinderboerderij beginnen. Kinderen kunnen hier dagenlang naar kijken en mee knuffelen.

Een gezamenlijk hoekje

Jij en je kinderen hebben nu beide een eigen plek in de tuin, maar hoe leuk is het om ook een plekje te hebben waar je samen een team kunt vormen. Onze tip: maak een moestuin samen. Zo worden de groene vingers van jongs af aan gestimuleerd. Ga samen aardbeien, wortels of zonnebloemen verbouwen en heb plezier met elkaar.

Kom voor tuinmeubelen, moestuin benodigdheden en gras naar Eurofleur! We helpen je graag bij het kindvriendelijk maken van je tuin. Kom naar ons tuincentrum in Leusden en shop je producten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures