Een kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin

De zomer is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Na schooltijd gaan ze het liefst met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Hoe fijn is het als je tuin hierop ingericht is? Een kindvriendelijke tuin waarin ze de grootste lol hebben. In deze blog geven we tips over hoe je de tuin kunt omtoveren tot een kindvriendelijke tuin waarin ook jullie als ouders kunnen genieten.

Een hoekje voor jezelf

Waarschijnlijk spendeer je zelf veel tijd in je tuin. Denk aan die heerlijke nazomeravonden of juist met een kopje koffie de eerste zonnestralen meekrijgen in de ochtend of om even tot jezelf te komen met een goed boek. Bepaal een plek in de tuin waar je je eigen volwassenhoekje maakt. Dit is jouw plek en kun je daarom samenstellen hoe jij die het liefste ziet. Denk hierbij aan een grote eettafel met stoelen, een loungeset of toch loungestoelen. Op deze plek mag jij je thuis en comfortabel voelen.

Een hoekje voor de kinderen

Naast je eigen hoekje is het nu de beurt aan de kinderen. Creëer een hoek waar je kinderen uitgebreid kunnen spelen. Je kunt een zandbak maken, een speeltoestel bouwen of een schommel plaatsen. De ondergrond die je hiervoor kiest is essentieel. Kies voor een zachte ondergrond, zoals rubberen tegels of houtsnippers. Ook een grasveldje is een favoriet onder de kinderen. Hier kunnen ze voetballen, picknicken of tikkertje spelen.

De kinderhoek is voor velen een stuk van de tuin die niet in het geheel past. Onze tip: plaats een lage heg of muurtje naast de hoek, waardoor deze deels gescheiden is van de rest van de tuin. Wel is het belangrijk dat de kinderen niet helemaal in een hoek geduwd worden en dat je ze in de gaten kunt houden.

Waar kinderen ook van houden zijn dieren. Als je de ruimte hebt in de tuin is het leuk om bijvoorbeeld konijnen of kippen in de tuin te nemen. Zo kun je een eigen mini kinderboerderij beginnen. Kinderen kunnen hier dagenlang naar kijken en mee knuffelen.

Een gezamenlijk hoekje

Jij en je kinderen hebben nu beide een eigen plek in de tuin, maar hoe leuk is het om ook een plekje te hebben waar je samen een team kunt vormen. Onze tip: maak een moestuin samen. Zo worden de groene vingers van jongs af aan gestimuleerd. Ga samen aardbeien, wortels of zonnebloemen verbouwen en heb plezier met elkaar.

Kom voor tuinmeubelen, moestuin benodigdheden en gras naar Eurofleur! We helpen je graag bij het kindvriendelijk maken van je tuin. Kom naar ons tuincentrum in Leusden en shop je producten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures