Bescherm je planten tegen het slechte weer

Bescherm je planten tegen het slechte weer

We hebben de zomer achter ons gelaten en hebben het natte en koude weer verwelkomt. Niet alleen wij zijn geen fan van het slechte weer, ook je planten vinden het niet fijn. Net als dat wij een dikke trui of paraplu gebruiken, hebben je planten ook bescherming nodig tegen dit weer. In deze blog nemen we je mee hoe je jouw planten kunt beschermen tegen dit weer, zodat je tegen de lente opnieuw van je planten kunt genieten.

Het beschermen bij harde wind

Harde wind kan schade aanrichten aan je planten. Zorg ervoor dat je planten beschut zijn door een heg. Verplaats daarom je planten, zodat deze niet aan de harde wind blootgesteld worden. Daarnaast kun je planten ook ondersteunen met een plantensteun. Dit is vooral bedoelt voor lange of onstabiele planten. Met een steun kunnen de planten minder snel beschadigd worden door de wind.

Beschermen bij nat weer en vorst

Een winter- of plantenbeschermhoes is een hoes die je planten beschermt tegen slechte weersomstandigheden. De hoezen zijn zo gemaakt dat deze nog genoeg lucht en water doorlaten. Op deze manier stikt de plant niet en heeft hij geen extra water nodig.

Een doek kan ook dienen als beschermhoes. Deze dient wel van materiaal te zijn waardoor de plant genoeg lucht en vocht binnenkrijgt. Bevestig het doek goed vast aan de onderkant, zodat er zo min mogelijk kou en vocht het doek binnenkomt.

Ook een broeikas kan als bescherming dienen. Dit is vooral gunstig voor jonge en exotische planten. Hier blijft het een aangename temperatuur en beschermt de buitenkant de planten tegen de weersomstandigheden. Deze kassen zijn beschikbaar in alle vormen, maten en materialen.

Kom voor advies of benodigdheden voor het beschermen van je planten naar ons tuincentrum in Leusden. Hier helpen we je graag verder met het beschermen van jouw planten tegen het Nederlandse weer.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures