Bescherm je planten tegen het slechte weer

Bescherm je planten tegen het slechte weer

We hebben de zomer achter ons gelaten en hebben het natte en koude weer verwelkomt. Niet alleen wij zijn geen fan van het slechte weer, ook je planten vinden het niet fijn. Net als dat wij een dikke trui of paraplu gebruiken, hebben je planten ook bescherming nodig tegen dit weer. In deze blog nemen we je mee hoe je jouw planten kunt beschermen tegen dit weer, zodat je tegen de lente opnieuw van je planten kunt genieten.

Het beschermen bij harde wind

Harde wind kan schade aanrichten aan je planten. Zorg ervoor dat je planten beschut zijn door een heg. Verplaats daarom je planten, zodat deze niet aan de harde wind blootgesteld worden. Daarnaast kun je planten ook ondersteunen met een plantensteun. Dit is vooral bedoelt voor lange of onstabiele planten. Met een steun kunnen de planten minder snel beschadigd worden door de wind.

Beschermen bij nat weer en vorst

Een winter- of plantenbeschermhoes is een hoes die je planten beschermt tegen slechte weersomstandigheden. De hoezen zijn zo gemaakt dat deze nog genoeg lucht en water doorlaten. Op deze manier stikt de plant niet en heeft hij geen extra water nodig.

Een doek kan ook dienen als beschermhoes. Deze dient wel van materiaal te zijn waardoor de plant genoeg lucht en vocht binnenkrijgt. Bevestig het doek goed vast aan de onderkant, zodat er zo min mogelijk kou en vocht het doek binnenkomt.

Ook een broeikas kan als bescherming dienen. Dit is vooral gunstig voor jonge en exotische planten. Hier blijft het een aangename temperatuur en beschermt de buitenkant de planten tegen de weersomstandigheden. Deze kassen zijn beschikbaar in alle vormen, maten en materialen.

Kom voor advies of benodigdheden voor het beschermen van je planten naar ons tuincentrum in Leusden. Hier helpen we je graag verder met het beschermen van jouw planten tegen het Nederlandse weer.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures