De kamerhortensia zorgt voor fleur en kleur

Tags:
De kamerhortensia zorgt voor fleur en kleur

Kamerhortensia verzorgen | Tuincentrum EurofleurAls het goed is weet je inmiddels wel dat je bij Eurofleur de mooiste en meest bijzondere kamerplanten kunt vinden. We zijn immers dol op groen en zorgen dat er elke dag weer een groot aantal fris en fruitige planten, vers van de kweker, op jou staan te wachten. Eén van onze favorieten? De tijdloze kamerhortensia! Deze bloeiende topper is zo’n plant die in elk huishouden tot zijn recht komt. De honderden gekleurde bloemetjes zorgen in elke ruimte voor kleur en sfeer. Ben je benieuwd naar ons advies op het gebied van standplaats en verzorging? Lees snel verder!

Geef een kamerhortensia cadeau!

Februari komt eraan en dat betekent dat je je geliefde weer even goed in het zonnetje mag zetten. Dat bloemetje kennen we ondertussen wel en dus is het bijzonder leuk om het eens over een andere boeg te gooien. Geef een plant cadeau! Met name de hortensia (Hydrangea) is een fantastisch bloeiende surprise. Omdat de verzorging vrij eenvoudig is, zadel je je (geheime) liefde niet op met een berg werk. Het belangrijkste is dat de kamerplant voldoende licht krijgt. In principe vindt de plant elke plek met genoeg daglicht prima, waar in huis dat dan ook is.

Kamerplanten showroom
 

De Hydrangea: gezellig én gezond

Geef de kamerhortensia met regelmaat een slok water. Hij houdt echter niet van natte voeten. Wanneer de potgrond licht vochtig aanvoelt, heeft de hortensia eigenlijk al voldoende water gehad. Wist je dat de plant ook het binnenklimaat verbetert? De groene bladeren zorgen er namelijk voor dat het water dat je de plant geeft verdampt. Dit doen kamerhortensia's in een extra razend tempo zodat de luchtvochtigheid in huis verbetert. Hierdoor wordt de kans op gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten aanzienlijk kleiner. Da’s nog eens een fijne toevoeging!

Tip! We kunnen in deze tijden wel een gezonde boost gebruiken en dus is het een zeer goed idee om een kamerplant als de Hydrangea ook op je werkplek te zetten. Verrijk jouw home office met een creativiteit- en productiviteit-stimulerende kamerplant. Bloeiende planten zoals de kamerhortensia zorgen bovendien voor meer energie.

Kamerhortensia’s kopen in Leusden

In ons tuincentrum in Leusden vind je kamerhortensia’s in verschillende kleuren en formaten. Denk aan de volgende tinten:

  • Blauw
  • Roze
  • Rood
  • Paars
  • Wit

Of je nu lekker groot woont of een compacte woonruimte hebt; er is altijd plek voor een hortensia. Zet een kleine kamerhortensia bijvoorbeeld in de kast of op het dressoir. Een grote variant staat prachtig op het kookeiland of in een bloempot op pootjes. Jouw kamerplant wordt zo een waar interieurobject. Mix en match kleine en grote planten voor een extra speels effect. Vergeet je niet ook één of meerdere bijpassende bloempotten te shoppen?

Wist je dat… Rijpend fruit gassen uitstoot die een slecht effect hebben op planten? Ethyleengas zorgt ervoor dat de bloeitijd wordt verkort. Houd dus altijd minimaal 1 meter afstand aan tussen plant en fruitschaal.

Bloempotten kopenVan kamerhortensia naar tuinhortensia

Een kamerhortensia bloeit wel tot zo’n vier weken lang. Wanneer deze is uitgebloeid is het echter zeker niet gedaan met de pret. Verhuis ‘m naar buiten! Geef de Hydrangea vanaf half mei een plekje in de tuin of op het balkon. Er is een grote kans dat de plant weer gaat bloeien. Ontdek het zelf...

Contact en openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures