De kamerhortensia zorgt voor fleur en kleur

Tags:
De kamerhortensia zorgt voor fleur en kleur

Kamerhortensia verzorgen | Tuincentrum EurofleurAls het goed is weet je inmiddels wel dat je bij Eurofleur de mooiste en meest bijzondere kamerplanten kunt vinden. We zijn immers dol op groen en zorgen dat er elke dag weer een groot aantal fris en fruitige planten, vers van de kweker, op jou staan te wachten. Eén van onze favorieten? De tijdloze kamerhortensia! Deze bloeiende topper is zo’n plant die in elk huishouden tot zijn recht komt. De honderden gekleurde bloemetjes zorgen in elke ruimte voor kleur en sfeer. Ben je benieuwd naar ons advies op het gebied van standplaats en verzorging? Lees snel verder!

Geef een kamerhortensia cadeau!

Februari komt eraan en dat betekent dat je je geliefde weer even goed in het zonnetje mag zetten. Dat bloemetje kennen we ondertussen wel en dus is het bijzonder leuk om het eens over een andere boeg te gooien. Geef een plant cadeau! Met name de hortensia (Hydrangea) is een fantastisch bloeiende surprise. Omdat de verzorging vrij eenvoudig is, zadel je je (geheime) liefde niet op met een berg werk. Het belangrijkste is dat de kamerplant voldoende licht krijgt. In principe vindt de plant elke plek met genoeg daglicht prima, waar in huis dat dan ook is.

Kamerplanten showroom
 

De Hydrangea: gezellig én gezond

Geef de kamerhortensia met regelmaat een slok water. Hij houdt echter niet van natte voeten. Wanneer de potgrond licht vochtig aanvoelt, heeft de hortensia eigenlijk al voldoende water gehad. Wist je dat de plant ook het binnenklimaat verbetert? De groene bladeren zorgen er namelijk voor dat het water dat je de plant geeft verdampt. Dit doen kamerhortensia's in een extra razend tempo zodat de luchtvochtigheid in huis verbetert. Hierdoor wordt de kans op gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten aanzienlijk kleiner. Da’s nog eens een fijne toevoeging!

Tip! We kunnen in deze tijden wel een gezonde boost gebruiken en dus is het een zeer goed idee om een kamerplant als de Hydrangea ook op je werkplek te zetten. Verrijk jouw home office met een creativiteit- en productiviteit-stimulerende kamerplant. Bloeiende planten zoals de kamerhortensia zorgen bovendien voor meer energie.

Kamerhortensia’s kopen in Leusden

In ons tuincentrum in Leusden vind je kamerhortensia’s in verschillende kleuren en formaten. Denk aan de volgende tinten:

  • Blauw
  • Roze
  • Rood
  • Paars
  • Wit

Of je nu lekker groot woont of een compacte woonruimte hebt; er is altijd plek voor een hortensia. Zet een kleine kamerhortensia bijvoorbeeld in de kast of op het dressoir. Een grote variant staat prachtig op het kookeiland of in een bloempot op pootjes. Jouw kamerplant wordt zo een waar interieurobject. Mix en match kleine en grote planten voor een extra speels effect. Vergeet je niet ook één of meerdere bijpassende bloempotten te shoppen?

Wist je dat… Rijpend fruit gassen uitstoot die een slecht effect hebben op planten? Ethyleengas zorgt ervoor dat de bloeitijd wordt verkort. Houd dus altijd minimaal 1 meter afstand aan tussen plant en fruitschaal.

Bloempotten kopenVan kamerhortensia naar tuinhortensia

Een kamerhortensia bloeit wel tot zo’n vier weken lang. Wanneer deze is uitgebloeid is het echter zeker niet gedaan met de pret. Verhuis ‘m naar buiten! Geef de Hydrangea vanaf half mei een plekje in de tuin of op het balkon. Er is een grote kans dat de plant weer gaat bloeien. Ontdek het zelf...

Contact en openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures