Bespaar water met de regenton!

Tags:
Bespaar water met de regenton!

Jaarlijks wordt er veel drinkwater gebruikt voor het besproeien van planten en bomen. En dit is zonde. Want er zijn andere manieren om je tuin water te geven. De oplossing: een regenton. Hier stroom het water in wat op het dak valt en via de regenpijp naar de ton wordt vervoerd. Handig om hiermee je buitenplanten water te geven in droge periodes.

Er valt jaarlijks zo’n 650 liter regenwater per m2 op het dakoppervlak. Dat is veel water. Dit water stroomt vervolgens via de regenpijp het riool in. Zonde! Een regenton is dus de perfecte oplossing voor in je tuin. Op deze manier krijg je veel regenwater tot je beschikking en bespaar jij drinkwater. Ontdek in dit blog hoe jij kraanwater kan besparen door regenwater op te vangen in een regenton.

De voordelen van een regenton:

  • Je gebruikt minder kraanwater voor het besproeien van je tuin.
  • Het regenwater wat jij opvangt stroomt niet door naar het riool en hoeft niet onnodig gezuiverd te worden.
  • Het regenwater bevat geen kalk. Dit is beter voor je tuin en ook voor je schoonmaakklusjes. Winwin! 

Waar kan ik regenwater voor gebruiken?

Geef je tuin water met het regenwater uit de regenton. Want wist je dat we jaarlijks 1.100 liter aan drinkwater gebruiken voor het besproeien van de tuin? Dit getal kun jij verlagen door het regenwater in een emmer of een gieter af te tappen en hiermee je buiten beplanting water te geven. Daarnaast bevat het regenwater geen kalk. Ideaal. Want hiermee kun je ook je auto wassen en de ramen schoon lappen.

Hoe sluit je een regenton aan?

Stap 1: Plaats je regenton naast de regenpijp. Als het mogelijk is, dan het liefst in de schaduw.

Stap 2: Installeer een verhoging en plaats daar je regenton op. Dit kan een bijpassend voetstuk zijn die je daarbij hebt gekregen of gekocht, maar een stapel tegels heeft ook dezelfde werking. Dankzij deze verhoging kun je straks gemakkelijker met je gieter of emmer bij het onderste kraantje van de regenton komen.

Stap 3: Meet de hoogte van de vulopening van de regenton ten opzichte van de grond. Markeer dit op dezelfde hoogte van je regenpijp. Hier komt vervolgens je vulautomaat in. Zo loopt het water terug de regenpijp in wanneer jouw regenton gevuld is.

Stap 4: Installeer nu de vulautomaat. Zaag een stuk van je regenpijp af. Houd hier rekening dat de vulautomaat hier goed in past. Sluit dan de vulautomaat aan op de regenton met het bijbehorende verloopstukje. Past alles goed? Lijm het dan aan elkaar vast met de pvc-lijm.

Stap 5: Tijd om je installatie te testen! Giet wat water via de regengoot door de regenpijp. Kijk of er geen lekkage ontstaat en kijk of het water via de vulautomaat in de regenton is gestroomd.

Op zoek naar een regenton?

Kom dan snel langs bij ons Tuincentrum Eurofleur of bekijk onze website. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures