Alles wat je altijd al wilde weten over Lemax!

Tags:
Alles wat je altijd al wilde weten over Lemax!
Met Lemax kersthuisjes en figuren maak je jouw eigen kerstdorp. Nu de kerstdagen er weer aan komen kiezen steeds meer mensen ervoor om een prachtig miniatuur-kerstdorp op te zetten. De bekendste fabrikant van kerstdorpjes en kersthuisjes is Lemax; deze naam zul je dan ook ongetwijfeld een keer langs hebben horen komen. Ben je nog niet bekend met dit vooraanstaande kerstmerk en wil je graag meer weten over Lemax? Dan is dit de perfecte kans! Eurofleur heeft een paar van de meest gestelde vragen over Lemax op een rijtje gezet en biedt jou de antwoorden waar je naar op zoek was.

Waar komt Lemax vandaan?

Lemax werd in 1990 opgericht door Jack Lee. Lemax begon ooit met uitsluitend kerstcollecties, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de snelst groeiende leveranciers van miniatuurdorpen en hebben ze naast kerstfiguurtjes ook o.a. circus-, havenstad- en halloween producten toegevoegd. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Hong Kong, en in de provincie Quangdong zijn inmiddels maar liefst 10 Lemax-fabrieken te vinden. Lemax haalt 80% van de omzet uit de VS, maar levert over vrijwel de hele wereld.

Waar worden kersthuisjes van gemaakt?

Lemax gaat door zoals ze begonnen zijn; hun huisjes werden destijds en nu nog steeds gemaakt van handbeschilderd porselein! De figuurtjes worden van polystone gemaakt.

Op welke schaal worden Lemax huisjes gemaakt?

Lemax kersthuisjes worden gemaakt op een schaal van 1:58 tot 1:64. Figuurtjes zijn meestal net ietsje groter.

Hoe bouw je een kerstdorp op?

Een kerstdorp bouwen lijkt voor veel mensen erg overweldigend en kan aanvoelen als heel veel werk. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn, en er bestaan genoeg mogelijkheden en handige tips die je kunt gebruiken voor het inrichten van een prachtig kerstdorp, zonder er uren en uren aan kwijt te zijn. Wat heb je nodig voor een simpel kerstdorp, en hoe richt je het nou goed in?
  • Uiteraard begin je met een paar van jouw favoriete Lemax kersthuisjes. Je kunt ervoor kiezen om verschillende producten van een enkele collectie te kiezen, of leuke huisjes in verschillende stijlen met elkaar te combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Moet je voor een leuk kerstdorp meteen diep in de buidel tasten? Nee hoor, ook met slechts een paar huisjes kom je absoluut een heel eind op weg. Uitbreiden kan altijd.
  • Nadat je jouw kersthuisjes hebt uitgekozen is het tijd voor de kerstfiguren en accessoires. Zorg ervoor dat er in jouw accessoires collectie in ieder geval een paar Lemax figuurtjes zitten en wat bomen. Deze zorgen voor een realistischere uitstraling en geven jouw kerstdorp meer leven.
  • Veel Lemax kersthuisjes en accessoires geven licht of kunnen bewegen. Hiervoor moeten ze natuurlijk zijn aangesloten op een stopcontact, en daarom moet je een goed verlengsnoer hebben.
  • Nepsneeuw maakt een kerstdorp helemaal af. Zorg dat je er wat van op voorraad hebt liggen om de laatste hand aan jouw dorp mee te kunnen leggen.
  • Tenslotte moet je een goede plek kiezen om jouw dorp neer te zetten. Kies voor een ruime plek, zoals een lange brede vensterbank of een mooie tafel. Als je jouw kerstdorp extra mooi wilt maken kun je door middel van blokken piepschuim met een mooi doek erover reliëf aanbrengen en een landschap creëren, waardoor jouw dorp nóg meer gaat leven.

Hoe maak je water in een kerstdorp?

Er zijn verschillende manieren waarop je water in een kerstdorp kunt maken. Eurofleur biedt je een paar handige manieren, en heeft ze gerangschikt van makkelijk naar moeilijk.
  • De makkelijkste manier is door een blauwe vuilniszak een beetje gekreukeld in de vorm van jouw waterstroom of meer te leggen. Knip de vuilniszak eventueel een beetje in de juiste vorm.
  • Gebruik piepschuim als ondergrond voor je dorp en snij er gleuven in uit. Deze manier leent zich goed voor het gebruiken van verschillende materialen om het water mee te maken.
  • De gleuven in het piepschuim kun je simpelweg blauw verven. Eventueel kun je wat verschillende tinten blauw gebruiken, evenals wat wit, om voor extra detail te zorgen.
  • Een derde mogelijkheid is om het piepschuim te vullen met een ander materiaal. Klei, mod podge of epoxy resin werken hiervoor. De laatste twee zijn echter wel in eerste instantie vloeibaar, en dus moet je proberen te voorkomen dat de groeven in het piepschuim overlopen of gaan lekken.
  • Tenslotte kun je natuurlijk echt water gebruiken. Hiervoor moet je zorgen dat het water ververst kan worden en in een waterdicht materiaal wordt opgevangen.

Waar is Lemax te koop?

De beste plek om Lemax te vinden is natuurlijk bij Eurofleur! Hier kun je terecht voor een ruim assortiment Lemax producten in alle soorten en maten, evenals een team vriendelijke medewerkers die jou met alle liefde op weg willen helpen bij het maken van je eerste kerstdorp.
 
 
Lemax-Eurofleur

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures