Kamerplant in de spotlight: de Strelitzia

Tags:
Kamerplant in de spotlight: de Strelitzia

Het binnenseizoen is aangebroken! Tijd voor een nieuwe portie groen in huis. Een kamerplant met prachtige herfstkleuren is een prachtige toevoeging. Daarom zijn wij dol op de altijd vrolijke Strelitzia, die we in dit blog graag eens in het zonnetje zetten.

Grote blikvanger zonder hoge eisen

De oranje bloem van de Strelitzia, ook wel de paradijsvogelplant genoemd, doet denken aan een exotische vogel. Je verlengt dus tegelijk je zomer met deze tropische verschijning. Maar behalve de bloemen maken de grote groene bladeren van de Strelitzia deze plant immer populair. In de natuur kan deze plant onvoorstelbare hoogtes bereiken - en ook in je woonkamer kunnen de bladeren van de Strelitzia tot grote hoogte stijgen. Een enorme eyecatcher dus!

Kamerplanten showroom


 

Tip! De Strelitzia is een dorstige plant die vaak grote hoeveelheden water nodig heeft. Om ‘m helemaal happy te houden is het belangrijk oude bloemen weg te knippen. Als je de plant haar energie laat richten op nieuwe stengels in plaats van op oude, kan de paradijsvogel tot wel 20 bloemen laten groeien.

Hoe Strelitzia verzorgen? | Eurofleur

De juiste plek voor je Strelitzia

Je zou denken dat zo’n exotische vriend dol is op de zon. Niks is minder waar. De Strelitzia houdt niet van direct zonlicht. Zoek dus een plek met voldoende licht, maar waar er geen kans op verbranding plaats kan vinden. Wel houdt de plant van warmte en vocht. Zorg dus dat de grond in de pot altijd licht vochtig is, maar verdrink de wortels van de plant niet. In de zomer adviseren wij je de Strelitzia eenmaal per week water te geven. In de winter, wanneer de lucht binnen iets droger is, raden wij aan om ook de bladeren van deze plant te besproeien met een plantenspuit. De Strelitzia is het meest comfortabel bij een kamertemperatuur van rond de 20 °C, maar verrassend genoeg zal de plant pas bloemen ontwikkelen wanneer er wat koelte voelbaar is. Daarom is ons advies om de Strelitzia in de winter in een wat koudere ruimte te plaatsen.

Grote kamerplanten

 


Tip! Zorg ervoor dat de paradijsvogelplant voldoende ruimte om zich heen heeft om te groeien en zijn bladeren te verspreiden.

Jouw Strelitzia snoeien

De paradijsvogelplant heeft niet veel verzorging nodig. Voor deze plant is voldoende water en een comfortabele plek het belangrijkst. Het snoeien van de Strelitzia is geen must. Wanneer je deze plant namelijk niet snoeit, kunnen de bladeren tot 3 meter hoog worden. Wanneer je echter bruine bladeren of oude bloemen ziet, adviseren wij u deze af te knippen. Op deze manier kan de plant al zijn energie richten op nieuwe bladeren en bloemen.

Meer over de verzorging van de paradijsvogelplant

 

Een Strelitzia kopen bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

De paradijsvogelplant is een echte eyecatcher die je interieur jaarrond laat stralen. Het is een makkelijke en onderhoudsvriendelijke plant die weinig van zijn plantenbaasje vraagt. Alleen wat water op zijn tijd is voldoende! Het grote blad en de prachtige bloemen maken het een blikvanger in elk huis. Bezoek ons ​​tuincentrum in %locaties% om jouw groene kamerplant uit te zoeken. Onze medewerkers adviseren je graag over een bijpassende pot. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures