Kom langs voor een uitgebreid assortiment bloembollen!

Kom langs voor een uitgebreid assortiment bloembollen!

Kleurrijke borders of potten die het terras sieren: ook wij kijken nú alweer uit naar het voorjaar! Door een beetje vooruit te plannen, kan jij straks genieten van een bloemenzee vol geur, fleur en kleur. Hoe? Door voor de eerste vorst met bollen aan de slag te gaan! Wij vertellen je graag meer over voorjaarsbloeiende bloembollen die je uiteraard bij Eurofleur kunt scoren.

Het verschil tussen voorjaarsbollen en zomerbollen

Zomerbollen, najaarsbollen, voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers zijn allerlei termen die veelal door elkaar heen worden gebruikt. Alleen gaan ze natuurlijk over bloembollen. De periode waarin je de bollen in de grond stopt, maakt echter al het verschil:

  • Voorjaarsbollen worden in het najaar geplant. Ze hebben die naam omdat ze in het voorjaar tot bloei komen. Deze bollen hebben vorst nodig om jou in de lente te verblijden met hun bloemen. De bollen worden ook wel eens najaarsbollen genoemd, omdat dat de periode is dat je de bollen poot.
  • Zomerbollen plant je in het voorjaar, ná de laatste vorst. Dit zijn de planten die geen vorst nodig hebben om te groeien en bloeien. Je raadt het al: zomerbollen laten zich in de zomer van hun beste kant zien.

Meer over bloembollen

 

Welke bloembollen plant je in het najaar?

September, oktober en soms ook november zijn de maanden waarop je je vingers in de aarde mag steken. Je plant dan bloembollen met hun neusje naar boven in de grond. Aan welke bloemen je dan moet denken? Onder andere aan deze tuintoppers:

  • Krokussen
  • Allium
  • Tulpen
  • Narcis
  • Sneeuwklokjes

Meer over voorjaarsbollen | Tuincentrum Eurofleur

Kies voor verschillende bloemperiodes

Het plannen van een bloeiende border of een kleurrijk terras gaat verder dan puur wat leuke bollen in de grond stoppen. Als je écht iets bijzonders van je tuin wilt maken, is het een goed idee om rekening te houden met de verschillende bloeiperiodes van je bloemen. Zo geniet je gedurende verschillende maanden van verschillende geuren en kleuren in de tuin. Is de ene bloem uitgebloeid, dan volgt de volgende al gauw. Naast het feit dat dit een prachtig gezicht is, is het ook heel nuttig voor vlinders, bijen en andere insecten. Houd tevens rekening met de uiteindelijke grootte van je plant. Een mooi, maar compact sneeuwklokje moet natuurlijk niet overschaduwd worden door een enorme collectie grote tulpen.

Voorjaarsbollen

 

Bollen kopen of meer tips ontvangen? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur

Wil je meer tips voor het plannen en planten van een kleurrijke tuin? Dan helpen we je uiteraard graag! Bezoek ons tuincentrum in Leusden en vraag onze medewerkers om tips, dan denken we met je mee! Je bent bij ons aan het juiste adres voor allerlei mooie en bijzondere voorjaarsbollen. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures