Kom langs voor een uitgebreid assortiment bloembollen!

Kom langs voor een uitgebreid assortiment bloembollen!

Kleurrijke borders of potten die het terras sieren: ook wij kijken nú alweer uit naar het voorjaar! Door een beetje vooruit te plannen, kan jij straks genieten van een bloemenzee vol geur, fleur en kleur. Hoe? Door voor de eerste vorst met bollen aan de slag te gaan! Wij vertellen je graag meer over voorjaarsbloeiende bloembollen die je uiteraard bij Eurofleur kunt scoren.

Het verschil tussen voorjaarsbollen en zomerbollen

Zomerbollen, najaarsbollen, voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers zijn allerlei termen die veelal door elkaar heen worden gebruikt. Alleen gaan ze natuurlijk over bloembollen. De periode waarin je de bollen in de grond stopt, maakt echter al het verschil:

  • Voorjaarsbollen worden in het najaar geplant. Ze hebben die naam omdat ze in het voorjaar tot bloei komen. Deze bollen hebben vorst nodig om jou in de lente te verblijden met hun bloemen. De bollen worden ook wel eens najaarsbollen genoemd, omdat dat de periode is dat je de bollen poot.
  • Zomerbollen plant je in het voorjaar, ná de laatste vorst. Dit zijn de planten die geen vorst nodig hebben om te groeien en bloeien. Je raadt het al: zomerbollen laten zich in de zomer van hun beste kant zien.

Meer over bloembollen

 

Welke bloembollen plant je in het najaar?

September, oktober en soms ook november zijn de maanden waarop je je vingers in de aarde mag steken. Je plant dan bloembollen met hun neusje naar boven in de grond. Aan welke bloemen je dan moet denken? Onder andere aan deze tuintoppers:

  • Krokussen
  • Allium
  • Tulpen
  • Narcis
  • Sneeuwklokjes

Meer over voorjaarsbollen | Tuincentrum Eurofleur

Kies voor verschillende bloemperiodes

Het plannen van een bloeiende border of een kleurrijk terras gaat verder dan puur wat leuke bollen in de grond stoppen. Als je écht iets bijzonders van je tuin wilt maken, is het een goed idee om rekening te houden met de verschillende bloeiperiodes van je bloemen. Zo geniet je gedurende verschillende maanden van verschillende geuren en kleuren in de tuin. Is de ene bloem uitgebloeid, dan volgt de volgende al gauw. Naast het feit dat dit een prachtig gezicht is, is het ook heel nuttig voor vlinders, bijen en andere insecten. Houd tevens rekening met de uiteindelijke grootte van je plant. Een mooi, maar compact sneeuwklokje moet natuurlijk niet overschaduwd worden door een enorme collectie grote tulpen.

Voorjaarsbollen

 

Bollen kopen of meer tips ontvangen? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur

Wil je meer tips voor het plannen en planten van een kleurrijke tuin? Dan helpen we je uiteraard graag! Bezoek ons tuincentrum in Leusden en vraag onze medewerkers om tips, dan denken we met je mee! Je bent bij ons aan het juiste adres voor allerlei mooie en bijzondere voorjaarsbollen. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures