Fijne ficus: jouw nieuwe groene huisgenoot!

Tags:
Fijne ficus: jouw nieuwe groene huisgenoot!

Ben jij al bekend met de immer trendy Vioolbladplant? Of doet de naam 'Rubberboom' misschien wel een belletje rinkelen? De kans is aanwezig dat je wél al eens van de Ficus hebt gehoord... Welke naam je ook kent: we hebben het hier min of meer over dezelfde plant. De Ficus is er in allerlei soorten en maten, inclusief weer bijpassende namen. Zo wordt een bepaalde Ficus in het Nederlands dus ook wel Tabaksplant of Rubberplant genoemd. Wist je dat de Ficus één van de allereerste kamerplanten in Nederland was? Het is een mooie kamerplant met opvallende bladeren die met een beetje liefde en aandacht tot grote hoogte kan stijgen. Bij tuincentrum Eurofleur vind je deze knapperd natuurlijk ook! Daarom willen we je in dit blogartikel graag beter kennis laten maken met de fijne Ficus.

Ficus: allerlei soorten en maten

De Ficus is dus een tropische, maar tevens ook een luchtzuiverende plant. En die luchtzuiverende eigenschap is natuurlijk ideaal voor in huis! Van deze plant zijn verschillende soorten en deze soorten zijn in het groot, maar ook in het klein verkrijgbaar. We stellen ze een aantal populaire soorten aan je voor: 

  • Ficus Lyrata: Wordt ook wel Vioolbladplant genoemd en dat komt door de vorm van het blad. Dit is een zeer populaire Ficus en wordt dan ook veel verkocht.
  • Ficus Benjamina:  Wordt ook wel Treurvijg genoemd en houdt van een vaste plek in huis. Ga je hem verplaatsen? Dan verliest hij zijn bladeren.
  • Ficus Elastica: Wordt ook wel Rubberplant genoemd en heeft veel karakter. Dat komt door de stoere, leerachtige bladeren.

Is een Ficus giftig?

De Ficus is inderdaad een giftige kamerplant. Uit de stengels komt sap en dat is giftig. Het is daarom belangrijk om op te passen met kinderen en huisdieren. Als zij per ongeluk het blad eten, kunnen er op de huid bultjes komen, ze worden misselijk of gaan zelfs overgeven. Mocht dat gebeuren, dan kun je voor de zekerheid het best contact opnemen met de huisarts of dierenarts. Ga je zelf de Ficus bijvoorbeeld snoeien of verpotten? Doe dan handschoenen aan om de huid te beschermen.

Grote kamerplanten

 

Gele bladeren bij een Ficus

Spot jij een geel blaadje bij jouw Ficus? Dan is er nog niet meteen reden tot paniek. Maar zie jij meer gele blaadjes? Dan is dat een teken dat de Ficus plantenvoeding nodig heeft. Geef jouw Ficus dus even een boost en de gele blaadjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Gelukkig kun je voor de juiste plantenvoeding terecht bij Eurofleur! Ons advies is om de Ficus alleen in de lente en zomer voeding te geven. Waarom? Een Ficus houdt, net als de meeste van zijn groene familieleden, in de herfst en winter van een rustmomentje.

Ficus Lyrata kopen? Bezoek tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Heeft de Ficus bruine bladeren?

Naast gele bladeren is het zeker ook mogelijk dat jouw Ficus bruine bladeren heeft. Dit is het gevolg van te veel water of juist te weinig water. Hierdoor verdroogt het blad en worden de bladeren bruin. Meestal geldt echter het laatste: natte voeten doen de Ficus niet goed, dus zorg altijd voor een vochtige, maar niet drassige grond.

Bloempot kopen

 

Hoeveel zonlicht heeft en Ficus nodig?

Een Ficus is een echte zonliefhebber. Het allerliefst staat hij zo’n 5 uur per dag te shinen in het het (directe) zonlicht. Staat hij niet in de zon? Dan groeit hij minder snel en zullen blaadjes minder snel worden vervangen.

Ficus lyrata of ander soort kopen? Je doet het bij Eurofleur in Leusden!

Ga jij mee met de trend van dit moment en wil je ook graag een Ficus? Wacht dan niet langer en kom langs bij Eurofleur in Leusden. Wij hebben een zeer ruim assortiment met kamerplanten en daar vind je uiteraard ook verschillende soorten uit de Ficus-familie. Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel. Heb je nog vragen over de Ficus? Stel ze gerust aan onze kamerplanten experts. Zij helpen je graag verder!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures