Mieren bestrijden: dit is hoe je het doet

De zomer ligt op de loer en dat betekent dat de natuur weer tot leven komt. Helaas geldt dat ook voor sommige ongewenste gasten, zoals mieren. Deze kleine beestjes kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken, zowel in de tuin als binnenshuis. Maar geen zorgen, bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een scala aan oplossingen om mieren effectief te bestrijden. In deze blog delen we handige tips en introduceren we enkele producten die je kunt gebruiken om mieren buiten én binnen effectief te bestrijden.

Mieren bestrijden buiten

Het bestrijden van mieren begint vaak buiten, waar ze hun nesten bouwen en vervolgens via naden en kieren je huis binnenkomen. Hier zijn enkele tips om mieren buiten je woning te houden:

  1. Houd de tuin netjes: verwijder bladeren, takken en ander organisch materiaal dat als voedselbron kan dienen voor mieren. Zorg er ook voor dat gras kort is en planten goed onderhouden worden.

  2. Controleer je huis op openingen waar mieren door naar binnen kunnen komen, zoals scheuren in de fundering, deuren en ramen die niet goed sluiten. Herstel deze openingen indien nodig.

  3. Plaats mierenlokdoosjes rondom huis en tuin. Deze doosjes bevatten een lokstof die mieren aantrekt. De mieren nemen de lokstof mee naar hun nest, waardoor de hele kolonie wordt bestreden. Bij tuincentrum Eurofleur kunt je mierenlokdoosjes van verschillende merken kopen, zoals Pokon, ECOstyle, Protect Home en Solabiol.

  4. Oma weet raad: mieren hebben een hekel aan bepaalde geuren, zoals citroen, kruidnagel en koffiedik. Je kunt deze natuurlijke afweermiddelen gebruiken om mieren op afstand te houden. Strooi bijvoorbeeld wat koffiedik rondom het mierennest of plaats schijfjes citroen op plekken waar mieren vaak binnenkomen.

Bestrijdingsmiddelen

Mieren bestrijden in huis

Ondanks je inspanningen om mieren buiten de deur te houden, kunnen ze soms toch een weg naar binnen vinden. Hier zijn enkele tips om mieren in huis te bestrijden:

  1. Houd je huis schoon. Mieren komen het huis binnen op zoek naar voedsel. Zorg ervoor dat er geen voedselresten op de vloer of het aanrecht achterblijven. Bewaar voedsel in goed afgesloten verpakkingen.

  2. Mierenlokdoosjes zijn ook effectief binnenshuis. Plaats ze op plekken waar je mieren hebt waargenomen, zoals in de keuken of bij de vuilnisbak. Daarnaast kun je mierensprays gebruiken om directe overlast aan te pakken.

  3. Mierenpoeder is een handig middel om mieren in huis te bestrijden. Strooi het poeder op plekken waar mieren zich ophouden, zoals bij deurposten of langs het aanrecht. Het poeder wordt door de mieren meegenomen naar het nest, waardoor de kolonie wordt uitgeroeid.

Bij tuincentrum Eurofleur hebben we een breed assortiment aan producten voor mierenbestrijding. Naast mierenlokdoosjes, mierensprays en mierenpoeder kun je ook bij ons terecht voor advies over de juiste aanpak. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van het juiste product.

Tuinonderhoud

Mieren bestrijden buiten: dit is hoe je het aanpakt!

Vliegende mieren: wat te doen bij overlast?

Naast de 'gewone' mieren zijn er ook de vliegende mieren. Vooral tijdens warme zomerdagen kunnen vliegende mieren voor veel overlast zorgen. Deze gevleugelde mieren zijn op zoek naar een partner om mee te paren en een nieuw nest te stichten. Het goede nieuws is dat vliegende mieren meestal vanzelf weer verdwijnen na deze paarperiode. Als het je echter te veel wordt, kan je ook voor deze mieren bovenstaande tips opvolgen. Het gebruik van mierenlokdoosjes of mierensprays kan helpen om de vliegende mieren te bestrijden. 

Mieren bestrijden met hulp van Eurofleur

Mieren kunnen zowel buiten in de tuin als binnen in huis voor de nodige overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om mieren effectief te bestrijden. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je diverse producten van gerenommeerde merken zoals Pokon, ECOstyle, Protect Home en Solabiol, die je helpen bij het bestrijden van mieren. Volg onze tips om mieren buiten te houden en gebruik de juiste producten om mieren in huis te bestrijden. Op die manier kun je weer genieten van een mierenvrije omgeving, zowel binnen als buiten.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures