Beste bewateringstips: houd je tuinplanten blij en gezond!

Het zal geen nieuws voor je zijn: tuinplanten hebben de juiste bewatering nodig om in volle glorie te kunnen groeien en bloeien. Je planten water geven is een essentieel onderdeel van tuinieren, want zonder water geen tuin. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden staan we klaar om iedereen te helpen bij het bewateren van jouw groen, zowel binnen als buiten. Voor iedereen met een landgoed, balkon, stadstuin, dakterras, patio of geveltuin hebben we passende bewateringsopties beschikbaar. Op onze afdeling met tuingereedschap vind je diverse manieren om planten water te geven. Van sproeisystemen tot eenvoudige handgieters van merken als Gardena en Talen Tools. We luisteren naar je wensen, doelen en budget, en vinden de beste bewateringsoplossing voor jouw situatie!

Kom langs!

Bewateringsstips

Als je echt van je planten houdt, dan weet je dat water geven de sleutel is tot hun geluk. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Geen zorgen, wij hebben een paar geweldige tips om je planten te laten groeien en stralen!

1. Bewater in de ochtend of avond

 • Minder verdamping
 • Minder kans op schimmelvorming 
 • Stimuleert gezonde groei

2. Let op hoeveelheid water

 • Vermijd overbewatering
 • Voorkom uitdroging
 • Liever grondige bewatering
 • Geef water aan de basis

3. Soort bewatering

 • Grootte van de tuin
 • Type planten
 • Beschikbare tijd
 • Budget

Bewatering

Verblijd de tuin met een slokje! | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Achtergrond

Geef jezelf een druppelaar van Gardena cadeau! | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Automatisch bewateren of met de hand?

Wanneer je een bewateringsproduct bij tuincentrum Eurofleur komt shoppen, is het goed om je in ieder geval het volgende af te vragen: wil ik tijd en energie steken in handmatig watergeven of past automatische bewatering bij mijn levensstijl?

 • Ben je regelmatig van huis?
 • Heb je een mega groot oppervlak te besproeien?
 • Of vergeet je altijd systematisch je plantjes water te geven?

Een automatisch bewateringssysteem is dan dé perfecte oplossing voor jou. Zo'n systeem hoeft helemaal niet high-tech te zijn. Er zijn namelijk allerlei verschillende mogelijkheden die passen bij verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de druppelaar van Gardena. Dit Micro Drip systeem is er in allerlei soorten en maten, zowel voor complete tuinen als een aantal bloempotten. Bij Eurofleur staan we te springen om je te helpen bij het vinden van de perfecte manier om je plantjes water te geven. Kom gezellig langs en vraag ons team om advies. We staan altijd voor je klaar met een grote glimlach!

Tip! Handmatig watergeven heeft ook zo zijn charme en voordelen. Het is een gelegenheid om je planten met liefde te verzorgen, te genieten van ontspanning en geld te besparen. Dus, af en toe de tuinslang of gieter oppakken is helemaal zo gek nog niet!

Meer van Gardena

Bewateren met Gardena

Gardena is, zoals we al eerder schreven, een bekend merk dat een breed scala aan gereedschappen en accessoires biedt voor tuinirrigatie. Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende bewateringsgereedschappen van Gardena:

 • Sproeiers: Gardena biedt oscillerende sproeiers die heen en weer bewegen om een gelijkmatige waterverdeling te garanderen. Daarnaast zijn er cirkelvormige sproeiers die een specifiek gebied besproeien, en sector- en zwenksproeiers die je kunt instellen op de gewenste sproeihoek.
 • Tuinslangen: Gardena tuinslangen zijn ontworpen met duurzaamheid en gebruiksgemak in gedachten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, afhankelijk van de behoeften van jouw tuin. Je kunt je tuinslang ook uitbreiden met koppelstukken zoals kranen, koppelingen en spuitpistolen, om het bewateringsproces te vergemakkelijken.
 • Ophangsysteem: Om te voorkomen dat je tuinslang in de knoop raakt, kun je gebruikmaken van een muursteun, haspel of wandhanger van Gardena. Zo kun je de tuinslang netjes opbergen en eenvoudig uitrollen wanneer je hem nodig hebt.

Gardena biedt praktische oplossingen om je tuin te bewateren. Kom gerust langs en vraag ons personeel om meer advies en informatie.

Kamerplanten

achtergrond

7 tips voor wijs omgaan met water in de tuin

De afgelopen tijd hebben we veel te maken (gehad) met tropische temperaturen. Tijd voor wat tips om wijs om te gaan met water in de tuin.

Lees meer...
duurzaamheid
Bespaar water met de regenton!

Jaarlijks wordt er veel drinkwater gebruikt voor het besproeien van planten en bomen. En dit is zonde. Want er zijn andere manieren om je tuin water te geven. De oplossing: een regenton. Hier stroom het water in wat op het dak valt en via de regenpijp naar de ton wordt vervoerd. Handig om hiermee je buitenplanten water te geven in droge periodes.

Lees meer...
tuinplanten
Slimme tips voor het water geven van tuin- en balkonplanten

Tsja, klimaatverandering. Daar is toch echt geen ontkennen meer aan. Dit jaar begon de lente koud en nat. Daarna volgden zomers warme en aanhoudend droge dagen.

Lees meer...

Water geven tijdens een hittegolf

Hoera, het is zomer! Die hoge temperaturen kunnen hartstikke lekker zijn, maar kunnen ook zeker een negatieve impact hebben op onze tuinen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je geliefde planten niet uitdrogen. We hebben een paar praktische tips om dit te voorkomen:

 • Als eerste, voel eens aan de bovenste laag van de grond. Is deze droog? Dan is het tijd om water te geven! Het is een goede richtlijn om te wachten tot de grond droog aanvoelt voordat je je planten water geeft.
 • En laten we niet vergeten dat voldoende water geven net zo belangrijk is. Geef je planten een diepe watergift, zodat het water lekker doordringt tot in de wortels. Een oppervlakkige waterbeurt kan ervoor zorgen dat het water niet diep genoeg komt. Zonde!
 • We zeiden het al: geef je planten 's ochtends vroeg of wat later op de avond water. Dan is het lekker koel en verdampt het water minder snel. Je planten hebben dan de hele dag de tijd om het water op te nemen.
 • Breng een laagje mulch aan rondom je planten en het helpt de grond vochtig te houden en verdamping tegen te gaan. Zo verminder je waterverlies en bescherm je je planten tegen uitdroging. 

Dus onthoud: geef je planten regelmatig en voldoende water, doe dit op de juiste momenten en overweeg het aanbrengen van mulch. Zo blijft je tuin gezond en bruisend, zelfs tijdens de zomerhitte.

Tuinmeubelen

Alles voor de tuin shop je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Milieubewust bewateren

Als je graag aan het milieu denkt, wat iedereen uiteraard zou moeten doen, is het opvangen van regenwater een slimme zet om bewust met water om te gaan. Gebruik het water uit de regenton om je planten te begieten of sluit de tuinslang erop aan. Met dit opgevangen water geef je je planten een flinke oppepper en het is ook nog eens een duurzame keuze voor tuinieren. Met al die regen in Nederland hoef je je geen zorgen te maken over een tekort aan water. 

Regenton kopen

 

Voor de beste tuinslangen, gieters en sproeiers kom je naar Eurofleur in Leusden!

Je bent van harte welkom in ons gezellige tuincentrum, waar we je een scala aan mogelijkheden bieden voor het bewateren van je tuin. We zijn de hele week geopend, van maandag tot en met zondag, en matchen je graag aan het beste product voor jouw situatue. Als je advies nodig hebt, aarzel dan niet om het aan ons te vragen. We kunnen je bijvoorbeeld informeren over automatische bewateringsopties voor tijdens je vakantie, en nog zoveel meer! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij tuincentrum Eurofleur in Leusden.

Contact & openingstijden

achtergrond

Groene tips in je inbox!

Wil je regelmatig onze digitale nieuwsbrief vol tips, nieuwtjes en inspiratie over tuinieren ontvangen? Meld je dan hier aan! Fleur van Eurofleur houdt je graag op de hoogte van alles wat er speelt in ons tuincentrum. Leer meer over de laatste aanbiedingen, de mooiste producten en meest interessante blogs.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.
Vacatures