Potgrond & Hydrokorrels

Pot jij een plant en gebruik je dan enkel potgrond? Niet doen! Dit vergroot namelijk de kans dat jouw tuinplanten gaan rotten en dat willen we natuurlijk niet. Om wortelrot te voorkomen, is het belangrijk dat je hydrokorrels gebruikt. In onze webshop vind je daarom o.a de merken Pokon en Asef om jou van de juiste producten te voorzien, neem een kijkje!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten
Vergelijk (0)

Waarom hydrokorrels gebruiken?

Simpelweg gezegd zijn hydrokorrels kleine bolletjes van klei, die vocht vasthouden. Veel mensen gebruiken deze hydrokorrels om de afwatering voor planten te verbeteren. Máár je kunt ook hydrokorrels gebruiken als decoratie om bijvoorbeeld een leuke bloempot mee af te dekken. Ook dit zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt, waardoor je de plant dus minder vaak water hoeft te geven.

Hydrokorrels 20 liter


 

Het vullen van een pot met hydrokorrels, doe je zó

Over het algemeen zijn er twee manieren waarop je een bloempot kunt vullen met hydrokorrels:

  1. Bedek de bodem van de pot met een dikke laag hydrokorrels en voeg vervolgens potgrond toe.
  2. Daarnaast kun je een pot volledig vullen met hydrokorrels: dit noemen we ook wel hydrocultuur.  

Potten voor buitenplanten

Buitenpotten die je in de tuin hebt staat, zullen vaak een afwateringsgat aan de onderkant hebben. Dit is van belang, omdat het teveel aan water dan makkelijker weg kan stromen in de aarde. In een land zoals Nederland is dat natuurlijk geen overbodige luxe. Dit voorkomt dan dat de plant verdrinkt of gaat rotten. 

hydrokorrels kopen

Hydrokorrels & hydrocultuur

Zoals we net benoemd hebben, kun je ook plantenpotten volledig vullen met hydrokorrels. Dan doe je aan hydrocultuur. Hydrocultuur is dus het houden van planten zonder grond. Lees hier hoe je zelf aan de slag kunt met hydroponie.