Zomerbollen: fleur & kleur in de zomermaanden!

Zomerbollen, oh wat houden we toch van ze! Deze vrolijke bolgewassen zorgen voor een ware explosie van kleur in onze tuinen en maken van elke zomerse dag een feestje. En het beste nieuws? Het is supermakkelijk om ze zelf te planten. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over deze vrolijke bollen. Maar eerst kom je natuurlijk langs in Leusden...

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten of bloembollen in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Zomerbollen planten: Eurofleur helpt je!

Hoe plant je zomerbollen?

En dan nu het leukste deel: het planten van de bloembollen! Allereerst moet je een geschikte plek in de tuin vinden. Zomerbollen houden namelijk van zon en warmte, dus zoek een plekje uit waar ze lekker kunnen bakken. Vervolgens maak je de grond goed los en voeg je eventueel wat compost toe voor extra voeding. Maak met een plantschepje een gat en leg de bol erin, uiteraard met de puntige kant naar boven. Bedek de bol met aarde en druk voorzichtig aan. Geef vervolgens wat water en voilà, jouw zomerbollen zijn klaar voor hun groei en bloei.

Tip! Als algemene regel kun je aanhouden dat je de bol drie keer zo diep plant als de hoogte van de bol. Dus als je een bol hebt van 5 centimeter hoog, dan plant je hem op een diepte van ongeveer 15 centimeter.

Tuingereedschap kopen

Wanneer zomerbollen planten?

Laten we beginnen bij het begin: wanneer plant je zomerbollen eigenlijk? Plant ze aan het begin van de lente om er in de zomer plezier van te hebben. Meestal is het het beste om te wachten tot na de laatste vorstperiode, dus vanaf april. Zo voorkom je dat de jonge scheuten alsnog bevriezen De naam 'zomerbollen' zegt dus niks over de planttijd, maar juist over de bloeitijd. Als het een beetje warm is, kan je ook prima tot in mei of juni wachten met het planten van je zomerbollen. Zolang het maar lekker warm is en de grond niet te nat.

Good to know: ditzelfde principe geldt voor voorjaarsbollen. Je plant deze in de herfst, zodat je er in het voorjaar van kunt genieten.

Voorjaarsbollen

Zomerbollen planten: Eurofleur helpt je!

Top 3 zomerbollen

Maar welke zomerbollen moet je eigenlijk in huis (eh, tuin) halen? Er zijn talloze soorten en kleuren om uit te kiezen, maar we zetten de populairste voor je op een rijtje.

 1. Dahlia's
  Deze bollen zijn misschien wel de koninginnen van de zomerbollen. Ze zijn er in ontelbaar veel kleuren en vormen, van kleine pompons tot grote bloemen met wel 30 centimeter doorsnede. En het beste nieuws? Dahlia's blijven bloeien tot aan de eerste vorst, dus je kunt er extra lang van genieten.
   
 2. Gladiolen
  Deze statige bollen hebben lange stelen en bloeien met prachtige, kleurrijke bloemen. Ze zijn er in verschillende hoogtes, dus je kunt zelf kiezen welke het beste bij jouw tuin past. Gladiolen zijn ook nog eens perfect om te plukken voor een mooie bos bloemen in huis.
   
 3. Anemonen
  Deze vrolijke bloemen lijken een beetje op madeliefjes en zijn er in talloze kleuren. Ze bloeien in de zomer en de herfst en vormen zo een prachtige toevoeging aan je tuin.

Bloempotten kopen

Zomerbollen planten: Eurofleur helpt je!

Mix and match erop los met zomerbollen!

Het mooie van zomerbollen is dat ze lekker uitbundig bloeien en zo voor een vrolijke noot in je tuin zorgen. Bovendien zijn ze makkelijk te planten en te verzorgen, waardoor je ook zonder groene vingers kunt genieten van deze prachtige bloemen. Dus waar wacht je nog op? Haal die bollen in huis, plant ze in de grond en laat je tuin deze zomer stralen als nooit tevoren. Want zeg nou zelf, wie wordt er nu niet vrolijk van een tuin vol kleurrijke bloemen? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om ons aanbod te bekijken. Onze groenexperts staan je natuurlijk graag te woord!

Contact & openingstijden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures