Konijnen

Bij tuincentrum Eurofleur te Leusden vind je een grote collectie buitenrennen en -hokken voor konijnen. En natuurlijk ook een uitgebreid assortiment konijnenvoer, bijvoorbeeld van Puik, Beaphar en Hope Farms. Heeft je konijn beweging nodig? Geef hem eens een weidebal. Bekijk hieronder ons assortiment van konijnen producten of kom bij ons langs in het tuincentrum in Leusden.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

konijn kopen - konijnen - konijnenvoerKonijnen zijn met hun lieve oortjes, schattige neusjes en zachte vacht vrijwel onweerstaanbaar. Een konijn staat bekend om zijn vriendelijkheid waarmee wij mensen een echte band kunnen opbouwen. Je moet uiteraard wel goed nadenken wat voor konijn je wilt, er zijn namelijk enorm veel soorten konijnen. Denk maar aan: jonge of volwassen konijnen, dwergkonijnen, Vlaamse reuzen en nog veel meer konijn rassen. 

Konijn kopen 

Wil je een dwergkonijn kopen of een andere soort konijn? Dan is het handig om eens langs te komen in ons tuincentrum in Leusden voor advies. Ben je benieuwd naar de top 5 konijnenweetjes? Komen er wel eens vragen in je op zoals: ''hoe oud wordt een konijn'' of ''wat eet een konijn?'' Lees dan snel even verder. 

  1. Gezonde konijnen worden zo'n acht jaar oud, maar 10 tot 15 jaar komen ook nog regelmatig voor. 
  2. Konijntjes hebben dagelijks vers hooi, water, groente en brokjes nodig. Smullen maar! 
  3. Hoewel cavia's en konijnen allebei knaagdieren zijn en best op elkaar lijken, kun je beter geen cavia kopen als je al een konijn thuis hebt. Ze gaan minder goed met elkaar samen dan je zou denken. 
  4. Konijntjes houden er niet van om opgetild te worden. 
  5. Konijnen horen samen te leven. Een vrouwtje en een gecastreerd mannetje gaan het beste met elkaar samen. 

Alles over konijnen

Zoals we net al zeiden, zijn konijnen groepsdieren. Je kunt daarom het beste direct twee konijnen kopen. Wanneer je 2 jonge konijnen neemt, is de kans groter dat deze twee konijntjes het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan een stukje lastiger zijn met volwassen dieren. Verder is het belangrijk om te weten dat jonge konijntjes minstens zes wekend oud moeten zijn voordat ze bij hun moeder weg mogen. 

Ook een leuk weetje is dat een ram (mannelijk konijn) en een voedster (vrouwelijk) een totaal verschillend karakter hebben. Meestal is het zo dat een voedster een stuk feller is dan een ram. Een ram is over het algemeen een stuk rustiger. 

Gedrag van konijnen

Een konijn dat in het wild leeft, verschuilt het liefst in aansluitende gangenstelsels. Hierbij blijven de konijnen vaak in de directe omgeving van het hol om zich snel te kunnen verstoppen. Jouw konijn voelt zich dan ook vaak het beste als hij in een veilige omgeving, met schuilmogelijkheid en andere dieren verblijft. Verder gaat een combinatie van één mannetje en één vrouwtje gaat vaak het best samen. Dit hangt ook af van de socialisatie en hoe je konijn bij zijn eerdere baasjes werd verzorgt. Houd er rekening mee dat je konijn van oorsprong een echt vluchtdier is. Ga daarom rustig met je konijn om en laat hem langzaam aan je aanwezigheid en het aaien wennen.

Voeding van konijnen

Het voedsel van konijnen is natuurlijk ook erg belangrijk. Konijnen hebben veel vezelrijk voedsel nodig om hun gebit en darmen in goede gezondheid te houden. Het liefst heeft je konijn de hele dag beschikking over vers hooi. Om hem verder alle benodigde voedingsstoffen te geven, heeft hij compleet konijnenvoer nodig. Deze voeding is te krijgen in brokjesvorm en in muesli en kun je in kleine porties per dag geven. Hierbij kun je je konijn groente en fruit in kleine porties geven ter afwisseling. Win van tevoren informatie in over eventuele giftige soorten. Je konijn moet ook de hele dag beschikking hebben over vers en schoon water.

Dus woon je in de omgeving Leusden, Amersfoort, Woudenberg, en Zeist? Kom dan gezellig langs tuincentrum Eurofleur te Leusden. Wij hebben ook andere andere dier benodigdheden in onze online dierenwinkel. Bijvoorbeeld voor cavia's, honden, katten, vissen en vogels

Vacatures