Top 5 grote kamerplanten voor een Urban Jungle

Top 5 grote kamerplanten voor een Urban Jungle

Hoe meer planten hoe beter. Dit is de afgelopen tijd steeds meer het motto van tuincentra en plantenbezitters geworden. Een kleine plant is leuk, maar met een grote plant (of zelfs meerdere grote planten) creëer je jouw eigen Urban Jungle. Lege, saaie plekken in huis zijn zo opgevuld met alle grote planten uit ons assortiment. Heb je groene vingers? Dan kun je er ook voor kiezen om een jonge kamerplant te kopen en deze goed te verzorgen en als het ware groot te brengen. Het kan allemaal bij Tuincentrum Eurofleur! Wat zijn eigenlijk de beste kamerplanten om een Urban Jungle in huis te creëren?

Alle kamerplanten1. De Geldboom

De Geldboom is hartstikke leuk om in huis te hebben, maar ook om cadeau te doen. Deze boom staat namelijk in verschillende landen voor financiële voorspoed en wordt dan ook vaak cadeau gedaan bij een housewarming. De naam zegt het al: deze ‘boom’ behoort tot de grotere kamerplanten en vult binnen no-time een lege hoek of bijzettafel. Deze lege, saaie hoek ziet er dan opeens veel gezelliger uit!

Geldboom-Eurofleur-Leusden

2. Polyscias

Deze grote kamerplant is perfect voor jouw Urban Jungle, omdat de Polyscias op alle plekken in jouw interieur terecht kan. Door zijn uiterlijk is het namelijk de perfecte basis voor een Urba Jungle. De donkergroene leerachtige bladeren zijn prachtig om naar te kijken en de stevige stam zorgt ervoor dat deze plant wel tegen een stootje kan.

3. Yucca

De Yucca komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar het snoeihout van deze planten wordt opgepot om nieuwe planten te kweken. Deze plant is vrij smal, maar wel erg lang. Hierdoor kan deze plant ook op smalle plekken terecht in huis. De Yucca ziet er misschien net iets anders uit dan je gewend bent van een grote kamerplant, maar dat maakt de Yucca juist zo speciaal voor jouw Urban Jungle.

yucca-tuincentrum-eurofleur

4. Drakenbloedboom

Jouw Urban Jungle is niet compleet zonder een Drakenbloedboom. Deze boom ziet er prachtig uit en is een heuse aanwinst voor jouw interieur. Naast dat de Drakenbloedboom een grote kamerplant is, zuivert deze handige plant ook nog eens de lucht in huis. Dat is nog eens een leuk voordeel! De Drakenbloedboom is natuurlijk te koop bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden.

drakenbloedboom-eurofleur-tuincentrum

5. Bananenplant

Er bestaan verschillende soorten bananenplanten, waaronder de dwarf soorten. Dit zijn bananenplanten die niet zo ontzettend lang worden, meestal rond de twee meter. Voor huizen met hoge plafonds is dit een prachtige plant. Direct zonlicht kan de bananenplant nier verdragen, dan zal de plant verbranden. Lees altijd goed de beschrijving die wordt meegeleverd met de plant om eventuele schade te voorkomen.

Bekijk eens onze bloeiende kamerplanten en grote kamerplanten. Al deze planten zijn individueel natuurlijk prachtig, maar om een Urban Jungle te creëren zul je meerdere planten bij elkaar moeten zetten. Kom gerust langs en vraag onze medewerkers om advies. Wij vertellen je graag welke planten een goede combinatie zijn en welke minder. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Hopelijk zien wij u graag terug in ons tuincentrum in Leusden. Tot ziens bij Tuincentrum Eurofleur! Combineer ook deze mooie kamerplanten met een pot!

Luchtzuiverende kamerplanten