Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Tags:
Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Kamerplanten zijn er in enorm veel soorten en maten, wat het soms moeilijk kan maken om ze op de juiste plek in huis te zetten. Máár niet getreurd, je kan ze op de leukste manieren stylen in je woonkamer. Je kan ook gemakkelijk hiermee een Urban Jungle creëren! Check hieronder enkele tips om jouw woonkamer tot leven te brengen. 

Kamerplanten

 


Hang je kamerplant op

Wij zijn gek op hangplanten! Je kan ze ophangen in leuke mandwerk potjes of doe ze op een leuke kledinghanger. Hangplanten maken je interieur helemaal compleet en geven net een ander effect dan de standaard plantjes die op tafel staan. Je kunt ze boven de tafel hangen of midden in de woonkamer: maak het zo speels als je zelf wilt. Je kan ze zelfs buiten op je balkon hangen als je de sfeer van binnen ook naar buiten wilt trekken. Er zijn veel kamerplanten die als hangplant kunnen dienen, zoals: 

  • Scindapsus
  • Rhipsalis
  • Lepismium

Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Plantenmuur: livingwall of green wall

Dit is een van de nieuwste trends op het gebied van interieurtrends: de plantenmuur. En het is letterlijk wat er staat ''een echte plantenmuur''. Het is een droom van vele plantenliefhebbers om deze muur in huis te hebben. Je kunt veel plantjes zoals de Ficus, Hedera en Rhipsalis op een originele manier aan je muur vastzetten wat zorgt voor een speels effect. 

Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Of plaats je kamerplant op de grond

Wie heeft besloten dat we onze binnenplanten alleen maar op tafels mogen zetten? Het is ook hartstikke leuk om de grond vol te zetten met mooie kamerplanten. Je kunt hiermee wisselen tussen kleine en grote kamerplanten waarmee je interieur gelijk een make-over krijgt. Deze kamerplanten zorgen voor een Urban Jungle effect en we garanderen dat iedereen hier jaloers op gaat zijn!

Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Op een stoel

Ook één van onze favorieten van de afgelopen tijd: ''zet je kamerplant gewoon eens op een stoel of krukje''. Je zal misschien denken dat het heel gek zal staan, maar niets is minder waar. Je kan deze stoel namelijk gebruiken om een kale hoek thuis op te fleuren of zelfs als nachtkastje. Ook kun je op je trap een leuk plantje plaatsen wat zorgt voor een extra speels effect. Wij zijn fan!

Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Zet 'm in de badkamer

Douchen of in bad gaan met een heerlijke rustige omgeving om je heen? Dat kan met prachtige badkamerplanten. Er zijn tal van plantjes in de badkamer die gek zijn op: hoge temperaturen, schaduw en een hoge luchtvochtigheid. Denk maar eens aan deze plantjes:

  • Tillandsia 
  • Venushaar 
  • Lepelplant 

Kamerplanten in je interieur stylen: hoe doe je dat?

Genoeg leuke manieren om je interieur een boost te geven met prachtige kamerplanten: van bloeiende tot groene. Zet jouw plantjes in een bijpassende bloempot en er kan niets misgaan. Ga eens aan de slag met jouw kamerplanten en ontdek wat 't beste bij jou en jouw stijl past. 

Groene kamerplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures