De vogels helpen in de winter? Dat doe je zó!

De vogels helpen in de winter? Dat doe je zó!

Na een wisselende herfstperiode komt de tijd van het jaar eraan waarin de vogels het erg moeilijk gaan krijgen: de winter. Koude winternachten zijn lang, donker en ook nog eens enorm koud. Bovendien hebben veel vogels moeite om genoeg voedsel binnen te krijgen in deze koude periode. Máár jij kan ze daar goed bij helpen met o.a een vogelhuisje of lekker vogelvoer.

Vogels


 

Waar vliegen vogels heen in de winter?

Zoals je misschien wel kan raden, vliegen veel vogels in de wintermaanden richting het Zuiden, omdat ze daar meer voedsel hebben en het is daar natuurlijk een stuk warmer.

Hoe vogels bijvoeden in de winter?

Tuincentrum Eurofleur in Leusden biedt een groot assortiment aan vogelvoer voor jouw vogel als huisdier, of juist voor de vogels in de tuin. Als je meer vogels in de tuin of op het balkon wilt kun je het beste wat vogelvoer in een voederschaal doen. Op deze manier weten vogels dat er eten in je tuin te vinden is en zullen ze vaker terugkomen. Door wat vogelvoer neer te zetten help je de vogels strenge winters door. Gedurende het hele jaar kan je natuurlijk de vogels in de tuin bij blijven voeren. Maar naast vogelvoer voor de vogels in de tuin verkopen wij ook vogelvoer voor je vogels thuis! Deze wil je natuurlijk ook gezond en gelukkig houden. Kom naar ons tuincentrum in Leusden voor het complete assortiment vogelvoer.

vogels in de winter

Jammie: zonnebloempitten en pinda’s

Wat je ook altijd kunt kopen en geven aan de vogels in jouw tuin, zijn zonnebloempitten en pinda's. Hier zit namelijk veel vet in die ze hard nodig hebben tijdens de winter. Zie je veel kool- en pimpelmezen, boomklevers, sijsjes en spechten in jouw tuin? Vertroetel deze vogels dan met lekkere pinda’s. Lees ook meer bij ons blog: tuinvogels voeren!

Pindakaas