Top 3 planten voor jouw thuiswerkplek

Top 3 planten voor jouw thuiswerkplek

De trend was al ingezet, maar door Covid-19 flink versneld: thuiswerken is het nieuwe normaal. Werken op afstand past goed bij de algehele trend van het nieuwe werken en dus is het belangrijk je thuiskantoor met blik op de toekomst in te richten. Verruil de eetkamerstoel dus voor een bureaustoel, zorg voor goede apparatuur en maak van je werkplek een comfortabele omgeving. Wat mag daar niet aan ontbreken? Inderdaad, groen!

Kantoorplanten verhogen de luchtvochtigheid, verwijderen gifstoffen uit de lucht en voegen een vleugje stijl aan de werkruimte toe. Daarnaast is bewezen dat planten je productiviteit verhogen. Welke planten je het beste in huis kunt halen? Wij hebben een top 3 voor je samengesteld! Kom je snel langs bij tuincentrum Eurofleur om ze in het echt te bekijken?

  1. Zamioculcas
  2. Sansevieria
  3. Philodendron

1. Zwoele Zamioculcas

Ben je veel aan het videobellen tijdens het werken vanuit huis? Geef je collega’s een groen uitzicht! Met de Zamioculcas haal je een makkelijke, stevige, maar ook elegante plant in huis. Deze luchtzuiverende plant valt op door de haast vettige bladeren en heeft als grootste voordeel dat ‘ie bijna niet kapot te krijgen is. De makkelijke kamerplant heeft namelijk speciale vaten in de stengels die vocht en voeding opslaan. Ook vindt de plant wat minder licht helemaal niet zo erg. Daardoor is de Zamioculcas één van de meest makkelijke kamerplanten. Zo kan jij weer meer tijd besteden aan je meetings en rapporten!

Kantoorplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

2. Schitterende Sansevieria 

Een plant die chemicaliën uit de lucht verwijdert? Het bestaat! De Sansevieria is namelijk zo’n plant. Deze plant produceert een behoorlijke hoeveelheid zuurstof en zuivert daarmee giftige stoffen. Ook is de kamerplant makkelijk in onderhoud. Hij gaat namelijk eerder dood door een overschot dan een tekort aan water. Net als bij succulenten geef je de plant simpelweg pas water als de grond volledig droog is. En de standplaats? Dat kan de Sansevieria eigenlijk maar weinig schelen. Geef de plant vooral een leuke plek op je bureau. Zo kom je geïnspireerd de dag door!

3. Pittige Philodendron

Ook deze groene topper doet het perfect op je werkplek. De plant is onderhoudsarm en behoorlijk decoratief. Deze snelle groeier komt in vele soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een kleine hangplant voor op een plank of ga voor een uit de kluiten gewassen variant voor op de grond. Hangplanten verbeteren daarnaast de akoestiek. De Philodendron wordt het meest blij van een plek met indirect licht en heeft ook weer weinig water nodig. Kom jij de plant bij ons bekijken?

Kantoorplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Wij hebben een groot aanbod kamerplanten, waaronder bovenstaande kantoorplanten. Kom langs in ons tuincentrum en ontdek het assortiment. Onze medewerkers zijn paraat voor advies!

Tags: