In de herfst de tuin in? Jazeker!

In de herfst de tuin in? Jazeker!

Het herfstseizoen staat voor velen gelijk aan een verwilderde tuin, afvallende bladeren, kou en nattigheid. Waar het buitenleven in de zomer centraal staat, gaan we in de herfstmaanden het liefst zoveel mogelijk naar binnen. Logisch, maar niet helemaal terecht. Ook in de herfst is er namelijk genoeg te doen in de tuin. Je wil van achter je woonkamerraam toch ook een leuk uitzicht op de tuin? Wij zetten een aantal herfstklusjes op een rij. Kom je voor herfstinspiratie langs bij tuincentrum Eurofleur? Onze medewerkers helpen je graag!

Verplanten maar!

Ook in de herfst is er buiten nog genoeg leven te ontdekken, al gaat dat buitenleven zich wel steeds meer opmaken voor de koude winterperiode. Tijd om de tuin voor te bereiden op de winter! Je doet dit onder andere door te (ver)planten. In de herfst is de grond nog relatief warm, maar ook vochtig door de vele buien en mistbanken. Ideaal om planten een nieuwe plekje te geven. Zorg er bij het verplanten wel voor dat de kluit groot genoeg is. Heb jij al wat herfstbloeiers op het oog?

Bloeiend voorjaar? Plant nu bollen

Kijk je stiekem alweer uit naar de lente? Die heerlijke geurende en kleurrijke bloeiers komen niet zomaar uit de grond. Als je wilt genieten van een bloeiend voorjaar is het zaak om voor de eerste vorst je bollen te hebben geplant. Tulpen, narcissen, hyacinten, sneeuwklokjes of krokussen? Koop nu bloembollen bij tuincentrum Eurofleur en maak het tuin, terras of balkon klaar voor een bloeiend voorjaar. In de border of in een bloempot? Alles mag!

Herfst inspiratie | Tuincentrum Eurofleur

Gazon bemesten

Heb je een stuk gras in de tuin? Deze zal in de zomermaanden flink wat te verduren hebben gehad. Tijd om het gazon wat liefde te geven! Dat kun je het beste doen door je grasveld te bemesten met herfstmesstof. Vergeet ook niet de herfstbladeren van het gazon te halen. Zo voorkom je bruine plekken. Een fris en groen gazon is straks het effect!

Verwijder het onkruid

Onkruid heeft vrij spel in de herfst. Door de vochtige en nog warme grond is het ideaal voor onkruid om uit de grond te schieten. Het is lekker groen, maar waarschijnlijk niet wat je wil. Trek onkruid met wortel en al uit de grond, zodat het minder snel terugkomt.

Andere klussen die je kunt doen:

  • Planten die gevoelig zijn voor vorst moeten worden beschermd. Bedek ze met een rietmat, rijshout of wikkel ze in bubbeltjesplastic.
  • Bescherm de vijver tegen bladeren door er een net over te spannen.
  • Snoei de heggen voor de laatste keer dit jaar. Snoei je haag echter niet te kort, dat vindt ‘ie niet fijn in de winter. Ook heesters en struiken kunnen worden teruggesnoeid.
  • Geef vogels een warm huis door vogelhuisjes op te hangen.
  • Breng potplanten naar binnen of plaats ze op een beschutte plek. Doe dit voor de eerste vorst, maar niet te vroeg. Zolang je niet-winterharde planten nog buiten kúnnen staan, is dat aan te raden.

Kom je snel langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden voor een dosis herfstinspiratie? Ontdek ook onze webshop! Daar vind je alles op het gebied van tuinonderhoud
 

Herfst inspiratie | Tuincentrum Eurofleur

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
Vacatures