Onze top 3 zomerbloeiers van dit moment!

Tags:
Onze top 3 zomerbloeiers van dit moment!

Ik heb de zomer in mijn bol…  Jawel, het begint dan eindelijk écht te kriebelen. De voorspelde temperaturen zijn goed en de zon lijkt er zin in te hebben… Hoera! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we weer overuren kunnen draaien in onze tuin. Heb jij jouw tuin, terras of balkon al voorzien van een flinke portie groen? Bij Eurofleur hebben we een groot aantal zomerbloeiende perkplanten voor je op voorraad, vers van de kweker. Hiermee maak je van jouw buitenplek een vrolijke en kleurrijke oase. Benieuwd naar ons favoriet zomerbloeiend perkgoed? We hebben een top 3 voor je samengesteld!

1. Pretty petunia

Op zoek naar een decoratieve bloeier die je tuin binnen no-time een zomers gevoel geeft? De Petunia heeft alles wat je zoekt! Deze veelzijdige bloeier staat prachtig in de border, maar is ook een ware eyecatcher in een bloempot, hanging basket of muurzak. De vrolijke perkplant komt voor in veel verschillende kleuren en bloeit een zomer lang, vaak wel tot de eerste vorst. Let wel op de volgende zaken:

  • De Petunia staat graag in de volle zon op een beschutte plek;
  • In warme periodes mag je de bloeier elke dag watergeven;
  • De Petunia houdt echter niet van natte voeten;
  • Geef de plant regelmatig wat mest om extra lang van deze kleurrijke vriendin te genieten.

Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum Eurofleur
Eenjarige planten2. Dolblije Dahlia

Wanneer je ooit een bloeiende Dahlia in de tuin hebt gehad, wil je nooit meer anders. De bloem van deze zomertopper is immers adembenemend. Hij is er in verschillende kleuren, zodat er altijd wel een variant bijzit die past bij jouw smaak en stijl. Ook qua bloei en grootte is de plant, die je misschien ook als zomerbol kent, zeer divers. Zo zijn er laagblijvende soorten, maar ook varianten die wel groter dan een paar meter kunnen worden. De plant stelt weinig eisen aan de grond waarin hij wordt gezet, maar een zonnetje op hun bolletje is zeer gewenst.

Tip! Knip uitgebloeide knoppen weg, want dit zorgt ervoor dat de Dahlia blijft bloeien tot het begin van het najaar.

3. Fantastische Fuchsia

De Fuchsia staat bekend om haar fantastische – hoe kan het ook anders? – fuchsiakleur. De bloeier wordt ook wel Bellenplant genoemd, dankzij de prachtige vorm van de bloemen.Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum Eurofleur Door de bijzondere vorm voeg je met deze kleurrijke vriendin direct een zomers sfeertje toe aan jouw buitenplek. Combineer de Fuchsia met bovenstaande bloeiers voor een beauty van een bloemenzee. Geen groene vingers? Dat maakt helemaal niet uit, zo is de Fuchsia heel gemakkelijk te stekken! Je kunt een paar gezonde toppen afknippen en ze vervolgens laten wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.

Meer over de FuchsiaEenjarige zomerbloeiers kopen bij Eurofleur

Zin om groene vingers te kweken? Maak van de tuin een plekje waar je komende zomer urenlang wilt vertoeven, bijvoorbeeld met onze prachtige perkplanten! Bezoek tuincentrum Eurofleur in Leusden voor de mooie eenjarige zomerbloeiers. We hebben een groot assortiment perkgoed, maar uiteraard hebben we ook volop vaste planten, kuipplanten, bodembedekkers, heesters en fruitbomen We geven je graag advies over welke plant het meest geschikt is voor jouw tuin. Zien we je snel?

Bezoek tuincentrum Eurofleur

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures